Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mai exact pentru mentenanța sistemelor de comunicații IT și radare care oferă informații în timp real asupra activităților desfășurate în zona de frontieră cu Serbia, mai ales trafic de nave și ambarcațiuni , dar și intruziuni de persoane!

Cei de la Poliția de Frontieră spun că e nevoie ca Sistemul de Supraveghere la Dunăre în județul Caraș-Severin (SCOD) să fie funcțional 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar asta se poate face doar prin asigurarea serviciilor de mentenanță și a pieselor de schimb. De-a lungul frontierei cărășene, pe malul Dunării, sunt amplasate 18 posturi de supraveghere locală cu cameră termică și cameră CCTV de înaltă rezoluție plus senzori de vibrații, iar în 6 dintre acestea sunt instalați suplimentar senzori radar ce furnizează în timp real traiectoria obiectelor ce intră în raza de observare, toate datele fiind preluate de echipamente IT și transmise în Centrele de comandă și control prin intermediul rețelelor de comunicații de tip radio-releu sau fibră optică.

Potrivit procedurii de licitație de pe SICAP, valoarea contractului care se întinde pe o perioadă de 24 de luni este de 6.035.825,40 lei. Pe loturi, sunt 1.929.579,40 lei pentru mentenanța echipamentelor IT&C și 4.106.246,00 lei pentru mentenanța radarului de tip EL/M 2105. Ofertele sunt așteptate până în 22 februarie 2022.

JCS-R.M.