Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – De pe Clisura Dunării şi până la Băile Herculane, construirea şi renovarea clădirilor se va face altfel, pentru o dezvoltare civilizată a judeţului!

Nu o spunem noi, ci Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean, care în luna decembrie va supune aprobării în forul pe care îl conduce un regulament urbanistic.

„Vizita de la Straja şi şedinţa de lucru desfășurată săptămâna trecută la Băile Herculane şi în comunele de pe Clisură au avut un obiectiv clar. Demersurile necesare pentru a implementa un regulament urbanistic au presupus şi o conștientizare a factorilor decidenţi despre ce există în județ și în stațiunile montane din vecini. Regulamentul, pe care îl voi propune consiliului spre aprobare, va avea trei secțiuni distincte în ce priveşte modul de a construi. Dezvoltarea pe Clisura Dunării va cuprinde elemente deja studiate şi implementate, existente în munca de ani de zile pe care, surprinzător, am găsit-o foarte clară și detaliată la Berzasca. În proiectele rămase în aer ale primarului Furdui se regăsește tot ceea ce e nevoie în calitate de reguli urbanistice civilizate. Construirea şi renovarea clădirilor existente în alte sate din județul nostru vor fi tratate special. Fiecare după specificul zonei, iar mai apoi, vor urma regulile de construit în stațiunile montane. Aici avem deja tot ce ne trebuie. Vom folosi regulamentul urbanistic scris încă din 2008 de arhitectul Adina Bocicai, sub directa îndrumare a regretatului arhitect şef Şerban Antonescu. Staţiunea Herculane va avea un tratament special şi important“, a precizat şeful judeţului.

Propunerile au fost vizate în parte de Ordinul Arhitecților şi vor fi puse în consultare şi transparență cât de curând. „Ne dorim ca în ultima ședință a Consiliului Judeţean, din decembrie, să intre pe ordinea de zi şi acest regulament atât de necesar pentru o dezvoltare civilizată a județului Caraș-Severin“, a mai precizat Romeo Dunca.

JCS-Nina Curiţa