CARAŞ-SEVERIN – Două unități școlare din Caraș-Severin au primit calculatoare recondiționate prin proiectul „Dăm un Byte de Ajutor“!
Ateliere Fără Frontiere a donat, către opt structuri educaționale din șase județe ale țării, 100 de calculatoare complet echipate: unitate, monitor, periferice, cabluri și sistem de operare licențiat. Parteneriatul face parte din proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” și susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate.
Calculatoarele donate au fost recondiționate în atelierul educlick de către angajații Ateliere Fără Frontiere, ce fac parte din programul de inserție socio-profesională. În ultimele luni, aceștia au recondiționat 100 de calculatoare, care vor fi folosite de peste 1200 de elevi și profesori din unitățile beneficiare: Liceul Tehnologic „Petre Ionescu“ Muscel din județul Argeș, Liceul Tehnologic „Sf.Dimitrie“ Teregova și Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa din județul Caraș-Severin, Școala Gimnazială „Marin Voinea“ din Cerchezu, județul Constanța, Școala Gimnazială „Vasile Mitru“ Tașca din Neamț, Asociația Profizică Vaslui și Grădinița cu Program Prelungit Norocel Negrești din județul Vaslui, Școala Gimnazială Nanov din județul Teleorman.
Astfel, zece calculatoare au ajuns la Școala Gimnazială Nr. 2 din localitatea Bocșa și alte douăzeci au fost donate către Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ din Teregova, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă. Procesul de recondiționare a echipamentelor presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea acestora.
„Vrem să mulțumim Ateliere Fără Frontiere și sponsorilor pentru donația de calculatoare. Acestea au ajuns în școala noastră, unde au fost deja instalate și montate. Întrucât școala noastră este situată într-o comunitate dezavantajată, în care copiii nu dispun de aparatură de comunicare și învățare modernă acasă, cu atât mai mult sunt binevenite aceste calculatoare care îi sprijină în învățare și dezvoltare“ a declarat Olivera Cîlnicean, cadru didactic la Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa.
Costin Dragne, coordonator de proiecte al platformei educlick, a adăugat: „Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în trei categorii de interes pentru un viitor sustenabil“.
JCS-L.A.