Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul PSD de Caraş-Severin susţine că deşi administraţiile județene și-au făcut calcule și proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanțare și Planul Național de Redresare și Reziliență, acestea vor fi excluse de la finanţare directă!

Parlamentarul cărăşean spune că „premierul Florin Cîțu, cel care nu s-a sfiit să declare că sănătatea și educația nu mai trebuie să fie priorități, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, își dispută acum banii europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ambii politicieni vor să controleze tot ceea ce se întâmplă în țară, iar pentru aceasta vor ca administrațiile județene să nu poată atrage bani direct din PNRR. Efectiv, cei doi exclud de la finanțare consiliile județene, chiar dacă toate administrațiile publice județene și-au făcut calcule și proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanțare și Planul Național de Redresare și Reziliență. Toți președinții de consilii județene și primarii vor sta la mâna celor doi care au transformat România în câmpul de luptă al PNL și USR PLUS. Finanțarea după preferințe va crea discrepanțe mari între județele și orașele care își vor declara sau nu susținerea necondiționată pentru un partid sau pentru celălalt. Și asta doar pentru că Florin Cîțu se vrea președinte al PNL, iar „Ministrul ZERO”, Cristian Ghinea, are polițe de plătit!“, a precizat Mocioalcă.

Chiar dacă judeţul Caraş-Severin este condus de un preşedinte liberal, senatorul Ion Mocioalcă a adăugat ca acest lucru nu contează: „Eu când spun că pentru administraţiile judeţene vin vremuri grele nu mă refer la culoarea politică a celor care conduc. Ci la oamenii care aşteaptă investiţii de tot felul. Eu mă refer la faptul că va fi rău pentru cărăşenii care m-au ales şi pe mine şi conducerea liberală, va fi rău pentru judeţ, pentru români în general. Şi asta din cauza că cei care guvernează nu ajung la un consens. Dacă președinții de consilii și primarii din țară, indiferent de culoarea lor politică, nu reacționează, economiile locale vor fi blocate“.

JCS-Nina Curiţa