REŞIŢA – Nelu Popa povesteşte cum, an de an, cei care administrează ruinele din piaţa centrală dau în judecată Primăria Reșița, pentru supraimpozitarea clădirii, dar pierd de fiecare dată…
Chiar dacă anul acesta n-au curs plângeri de la cei cu clădiri în paragină care au ajuns supraimpozitate, există totuşi una. „N-am avut decât una singură, de la Turist Semenic. Probabil sunt cei mai necăjiţi“, concluzionează primarul Ioan Popa care a vrut să ne vorbească despre „un proiect care e hazliu, dar vi-l supun atenţiei. Este o respingere a plângerii prealabile formulate de SC Turist Semenic SA, prin societatea de insolvenţă, care contestă supraimpozitarea cu 500% a acestui hotel. E hazliu pentru că o facem deja de vreo 3-4 ani şi de fiecare dată se duc şi contestă în instanţă, de fiecare dată, bineînţeles, pierzând! Şi ne plătesc impozitul un pic mai târziu. Chiar dacă impozitul e de cinci ori mai mare, e o sumă de bani nu foarte mare, cred că se ridică la câteva mii de euro, dar nu foarte multe. Ciudăţenia este că această clădire continuă să stea în paragină şi încercăm să identificăm soluţii. Am identificat şi potenţiali cumpărători care ni s-au adresat şi i-am dirijat spre lichidator. Sper ca într-o perioadă destul de scurtă de timp cineva să adjudece acest hotel şi să-l pună pe picioare“.
Edilul mărturiseşte că municipalitatea nu mai este interesată să achiziţioneze clădirea: „Noi am putea să şi expropriem această clădire, dar se poate face doar pentru interes public. Cu alte cuvinte, n-am mai putea să facem hotel acolo. Şi Reşiţa are realmente nevoie majoră de capacităţi de cazare. Am mai spus-o şi cu alte ocazii, Reşiţa are circa 500 de paturi astăzi şi – dacă vă gândiţi că Văliug, Crivaia, Gărâna au 1400 de paturi – suntem într-o situaţie realmente ingrată. Aici ar trebui să facă totuşi hotel. Sunt 250 de paturi doar în acest hotel“.
JCS-Antoniu Mocanu