Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După cum ştiţi, Hidroelectrica a încheiat un contract de consultanță cu Ernst & Young, în valoare de 955.000 de lei, pentru a fi asistată la cumpărarea unor active ale UCM Reșița! Primul set de informaţii cerute de auditorul englez a fost furnizat de către conducerea uzinei reşiţene în cadrul unor întâlniri online!

Potrivit datelor publicate de compania producătoare de energie, contractul se referă la „servicii de consultanță de tip due-dilligence și evaluare a activelor UCM Reșița, ce vor fi preluate și utilizate în activitățile de mentenanță și modernizare“. Practic, în urma analizelor făcute de Ernst & Young, Hidroelectrica hotărăşte dacă ia ceva de la UCMR şi în ce constă acel ceva, adică acele active de care compania are nevoie. Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica, şi-a exprimat, încă de anul trecut interesul pentru preluarea unor active ale uzinei reşiţene. „Luăm activele care ne trebuie de acolo“, spunea Badea.

Pe viitor, dacă se va face achiziția, secțiile de la UCMR vor fi alipite la Hidroserv, astfel că Hidroelectrica își va consolida partea de mentenanță, care va fi făcută astfel în regim propriu. Însă până când cel mai mare producător de energie electrică din România se hotărăşte, în uzina reşiţeană se munceşte, unul dintre contractele care ajută la menţinerea activităţii UCMR vizează reabilitarea şi tehnologizarea unei hidrocentrale de pe Olt, mai exact cea de la Dăeşti. Anul viitor vor fi în derulare încă două contracte importante ce vizează retehnologizarea unei hidrocentrale pe Siret, încă una pe Olt, dar şi un contract ce presupune lucrări pentru hidrocentrala de la Porţile de Fier.

Aşadar, potrivit conducerii UCMR, cei 730 de angajaţi pe care îi mai are uzina la ora actuală au de lucru…

JCS-Nina Curiţa