Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Jucătoarea originară din Caransebeș s-a impus dramatic în finala de la Istanbul, după ce a trecut în trei seturi de fostul număr 5 mondial, Eugenie Bouchard. Primul titlu WTA, o performanță cu care puțini sportivi din lume se pot mândri!

Țig, numărul 88 WTA înaintea turneului din Turcia, a început mai greu și a pierdut primul set, scor 2-6, apoi a intrat în joc și a egalat, cu 6-1 în setul al doilea. În decisiv, Patricia Țig a controlat jocul, a condus la un moment dat cu 5-2, a ratat mai multe mingi de meci, iar canadianca a egalat la 5. S-a ajuns apoi în tie-break, după alte mingi de meci ratate de jucătoarea născută în Caransebeș, însă în cele din urmă Țig s-a impus cu 7-6 pentru primul titlu WTA din carieră. Cu acest succes, Patricia Țig urcă de luni pe locul 58 în clasamentul mondial, cea mai bună poziție ocupată în carieră, fiind de mâine a doua jucătoare româncă după Simona Halep în topul WTA. Totodată, victoria de la Istanbul i-a adus Patriciei Țig și un cec de 25.000 de dolari!

„Vreau să îi mulţumesc soţului şi antrenorului meu. Pentru tot sprijinul şi pentru că ai fost mereu acolo pentru mine, indiferent de situaţie. Sper să nu devin prea emoţionată. Le mulţumesc şi organizatorilor pentru că ne-au făcut să ne simţim ca acasă. Aşa am simţit. Mă bucur mult pentru tot şi sper să mă întorc la anul”, a declarat Patricia Ţig la final, cu lacrimi în ochi.