CARANSEBEȘ – Pe Calea Severinului apa a intrat în casele oamenilor, iar pasarela de peste Timiș, dn Parcul Teiuș, este aproape de a fi luată de ape. Și Sebeșul a ieșit din matcă în zona Pieței Agroalimentare, iar Potocul a produs mari probleme, mai ales în zona Centrului pentru Vârstnici și a celui pentru persoanele fără adăpost, dar și în zona străzii Potocului!
Probleme mari sunt și în zona blocurilor din Balta Sărată.
„Situația este destul de gravă, am fost în principalele puncte critice, Zlăgnița, Potoc, zona din proximitatea mânăstirii din Teiuș și partea de sus a Teiușului, sunt cele mai grav afectate zone de torenți. Împreună cu colegii de la Apele Române, de la Pompieri, Jandarmerie, SPIR, intervenim cu saci de nisip, cu utilaje, cu tot ce e necesar pentru a face față pe cât posibil acestei calamități care afectează întreg Banatul și nu numai. Potocul are un nivel de pericol destul de mare și sunt câteva gospodării care sunt în prima linie, am luat măsuri să fie cât de cât izolate cu saci de nisip și în același timp să facem câteva lucrări în aval pentru a încerca să deversăm apele Potocului în zonă deschisă”, a declarat primarul Felix Borcean, după ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU).
Cei de la Apele Române spun că toate râurile din zona Caransebeșului au crescut și au cotele depășite, însă speră ca situația să nu fie atât de gravă ca în 2014. „Potocul, Zlăgnița, Timișul, Sebeșul, toate au cotele depășite, sperăm să se oprească ploaia, dar suntem pregătiți. Momentan nu se pune problema de baraje sau alte deversări, toată treaba e ca să nu se depășească prea mult cotele la aceste pârâiașe ca să nu avem probleme în special la casele oamenilor, aia ne interesează, locuințele, casele, după care trecem la câmpuri agricole. Avem utilaje, saci, oameni, suntem pregătiți în momentul în care Ferească Dumnezeu se întâmplă ceva, putem face față. În 2014 au mai fost inundații pe Potoc, pe Zlăgnița, atunci a fost mai complicat, acum zic că nu am ajuns să se depășească cotele ca atunci, e o problemă doar la vărsare în Timiș unde sperăm că se va remedia”, a precizat și Cristian Suru, șeful de la Apele Române Caransebeș.
Tot astăzi s-a emis și o hotărâre a CLSU Caransebeș, prin care a fost aprobată intervenția SPIR și a ABA Banat Caransebeș pe domeniul public și privat, cu excepția afectării terasamentelor CFR, pentru a se preveni pagubele produse de inundații.
JCS-R.M.