CARANSEBEŞ – Asta spune managerul interimar al spitalului caransebeșean, Călin Grozăvescu, după ce mai mulți medici au anunțat că renunță la cabinetele pe care le aveau concesionate în Policlinică!
Potrivit lui Grozăvescu, s-a reușit în acest fel stingerea conflictului de la spital privind înființarea ambulatoriului de specialitate, conflict ce a dus la sciziunea dintre conducerea SMUC și Primărie, pe de o parte și Societatea Civilă Medicală a doctorilor, pe de altă parte. Ca atare, managerul interimar consideră că în condițiile în care a crescut numărul de medici angajați în spital, nu mai există nicio opreliște pentru ca ambulatoriul să fie pus în funcțiune. „Mai trebuie finalizate reabilitarea și dotarea corespunzătoare a fiecărui cabinet cu mobilier și ustensile sanitare specifice fiecărei specialități, lucru care revine în responsabilitatea Primăriei. În urma discuțiilor avute cu DSP Caraș-Severin, cu privire la reluarea internărilor în spital și avizarea sanitară a cabinetelor din ambulatoriu, concluzia a fost clară: în primul rând trebuie terminate lucrările, puse în funcțiune toaletele pentru pacienți și dotate specific cabinetele medicale”, a afirmat Călin Grozăvescu.
„Interimarul” de la conducerea SMUC a catalogat drept un fals ideea că ambulatoriul privat ar fi creat datoriile spitalului în cei 18 ani de funcționare, dovadă că până în 2015, după 11 ani de funcționare a ambulatoriului, nu au existat datorii. „Până în 2017, datoriile totale ale spitalului creșteau cu câte două milioane de lei pe an. În 2018, datoriile totale ale spitalului au crescut cu 4 milioane de lei, în 2019 cu 5 milioane de lei, iar în 2020, în primele patru luni, cu 4,1 milioane lei. Mărirea salariilor personalului medical din 2018 nu a afectat deloc bugetul spitalului, deoarece toată creșterea este suportată de către stat. Ce legătură a avut ambulatoriul privat cu această explozie a creșterii datoriilor în ultimii doi ani, în condițiile în care veniturile spitalului aproape că s-au dublat? Răspunsul la această întrebare, aproape retorică, va fi dat de către instituțiile abilitate”, a mai afirmat managerul interimar al spitalului, care s–a declarat un optimist convins în ceea ce privește continuarea implicării Primăriei în finalizarea lucrărilor la ambulatoriu.
„Mulțumesc pe această cale tuturor părților implicate pentru tot ceea ce s-a făcut, pozitiv, în privința reînființării ambulatoriului spitalului din Caransebeș”, a concluzionat Grozăvescu.
JCS-Nina Curiţa