REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean s-a arătat nemulţumit de „politrucii şi coafezele“ de la DSP Caraș-Severin, care ştiu doar să impună agenţilor economici să meargă pe aţă, dar când vine vorba să lucreze în pandemie nu se descurcă fără cei din Primărie!
Revenirea în şcoli a elevilor din anii terminali (din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a), pentru pregătirea de examene, a atras după sine un val de mulţumiri între Palatul Copiilor, ce găzduieşte Inspectoratul Şcolar, şi palatul administrativ municipal. Inspectorul şcolar general Carina Pristavu a gestionat bine lucrurile, iar primarul Ioan Popa, susţinut de colegii consilieri reşiţeni, a reuşit să facă rost rapid de cele 610 tablete necesare celor care fac şcoala acasă, online. Numai că nu toate lucrurile sunt roz, iar degetul acuzator al primarului Popa se îndreaptă spre ograda Direcţiei de Sănătate Publică.
„Acum medicii noştri şi asistenţii medicali din aparatul Primăriei sunt alături de cei care sunt de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, care vor începe examenele. Sunt acolo, prezenţi la şcoală. Aş mai menţiona că am avut solicitări de la DSP să prelungim mandatul medicilor şi asistenţilor medicali din Reşiţa, din învăţământ, care sunt circa 40 de persoane, să continue să lucreze aşa cum au lucrat în ultimele două luni, împreună cu DSP-ul, în diverse sarcini pe care le-au primit legate de pandemie“, a subliniat edilul.
În viziunea primarului Reşiţei, DSP are suficienţi angajaţi care ar trebui şi ar putea să-şi facă treaba şi fără angajaţii municipalităţii, de care are atâta nevoie acum sistemul educaţional. Motiv pentru care Popa spune că le-a refuzat solicitarea: „Le-am transmis că nu pot să mai accept acest lucru pentru că toţi aceşti elevi care vin la şcoală trebuie monitorizaţi şi nu avem suficienţi medici şi asistente medicale să monitorizeze toate şcolile care au elevi de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a. Şi că mi se pare interesant acum DSP-ul să-şi verifice cei 54 sau 56 de angajaţi şi, dacă cumva nu se descurcă cu ei, să-şi pună un semn de întrebare mare de ce nu se descurcă cu cele 50 şi ceva de persoane, pentru că ar trebui să fie suficiente. Doar dacă în ultimii 10-20 de ani pe acolo s-au mai perindat o grămadă de politruci sau de coafeze şi eu mai ştiu ce, şi nu sunt în stare să-şi facă treaba, asta e altă poveste! Dar DSP-ul are o armată de oameni, eu îi ştiu cum agresează de multe ori mediul privat, cum merg peste ei să le explice cum trebuie să-şi pună mărfurile în frigidere, cum trebuie să stea jos şi sus, cum trebuie să servească la mese. Dar văd că acum, fără sprijinul celor care sunt din aparatul Primăriei nu se descurcă. Îi sugerez domnului doctor Dumitrescu – pe care eu îl apreciez – să facă o verificare minuţioasă în interiorul acestei instituţii şi să vadă dacă sunt oameni care au habar şi au de-a face cu DSP-ul să rămână, dacă nu, să mai facă un pic de ordine pe acolo“.
JCS-Antoniu Mocanu