CARANSEBEŞ – Nu e vorba de vreo „misiune imposibilă“ dintr-un film cu spioni mascaţi, ci de o misiune de inspecţie neanunţată la noul centru de carantinare din Caransebeş!
Cu masca de protecţie sub nas şi mănuşi chirurgicale, purtând una din faimoasele sale pălării, şeful Sănătăţii Publice din judeţ, dr. Romeo Traian Dumitrescu, a aterizat miercuri dimineaţă în control la noul centru, unde au fost deja carantinate 40 de persoane. Spre satisfacţia sa şi a celor implicaţi în protocolul de carantinare, totul a fost foarte bine pus la punct. Aşa că, cel puţin, din acest punct de vedere, cei care vor petrece, rând pe rând, câte 14 zile sub monitorizarea DSP CS, nu au de ce să se plângă.
Într-un comunicat remis redacţiei se precizează: „Directorul DSP a verificat condițiile hoteliere, curățenia, lenjeria, modul de distribuire al alimentelor și al apei pentru cei aflați în carantină, starea de sănătate, a purtat discuții cu dr. Adrian Struț, medic epidemiolog la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, aflat și domnia sa la obiectiv, cu conducerea unității hoteliere și cu reprezentanții dispozitivului de jandarmi care supraveghează obiectivul. Mai mult, a discutat și cu câteva dintre persoanele carantinate venite din Germania care s-au declarat mulțumite condițiile de cazare, cu igienă foarte bună, de calitatea hranei și de amabilitatea personalului, față de care nu au nimic să reproșeze“.
Pentru securitatea celor carantinaţi, Dumitrescu s-a asigurat că există detectoare pentru alarmare în situații de incendiu și celelalte condiții prevăzute de lege. Oficialul DSP a vizitat încă un obiectiv hotelier al aceleiași unități, pregătit, de asemenea, pentru găzduirea persoanelor care vor intra în carantină.
În acelaşi comunicat se arată: „Jandarmii de serviciu, personalul hotelier și medicul responsabil din DSP cu acest centru erau prezenți la program în ținută corespunzătoare cu activitățile care le revin în responsabilitate. S-a urmărit servirea micului dejun, cantitatea și calitatea hranei, precum și modul cum sunt colectate și transportate materialele din deșeuri, care urmează a fi neutralizate de firma specializată. Același lucru legat de lenjerie și alte afecte în cadrul măsurilor de igienă din hotel“.
Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin va efectua şi în continuare asemenea misiuni de verificare, pentru a se asigura că autoritățile locale și hotelierii implicați în acest proces vor oferi celor carantinaţi cele mai bune condiții prevăzute de lege.
JCS-Alexandra Gorghiu