Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Formaţiunea politică îşi pregăteşte listele cu candidaţi pentru toate UAT-urile şi porneşte la drum cu încredere în cele mai bune rezultate!

Conducerea filialei cărăşene a PMP a organizat, recent, o conferinţă de presă pentru a prezenta doi noi membri, consideraţi adevărate câştiguri pentru formaţiunea politică. Dincolo de ei, Ionuţ Popovici, preşedintele PMP CS, preciza: „Va veni un moment în care ne vom prezenta toţi candidaţii la nivel de oraşe şi de comune din judeţul Caraş-Severin. Cu siguranţă vom avea candidaţi în toate UAT-urile din judeţul Caraş-Severin. Vă pot spune că avem 67 din 77 de candidaţi, ne îndreptăm cu viteză către completarea listei, ne dorim cu toţii să avem 77 de candidaţi. Aşa cum îşi doreşte orice partid serios care intră într-o competiţie grea, dar tocmai de aceea este un moment foarte bun să strângem rândurile şi să câştigăm această competiţie, fie că vorbim de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, fie că vorbim de funcţia de primar pentru fiecare UAT, noi suntem pregătiţi“.

Vizavi de cei doi noi membri, Ionuţ Popovici le-a mulţumit acestora şi a declarat: „Dacă ţinem cont de cel mai recent sondaj făcut în Băile Herculane, doamna Mariana Molnar este noul primar al oraşului Băile Herculane. Şi domnul profesor Lucian Voina s-a alăturat echipei Partidului Mişcarea Populară, un om cu o carieră profesională extrem de importantă, de 19 ani se ocupă de educarea copiilor în muzica şi în instrumentele de alamă, fiind singurul profesor din judeţul Caraş-Severin. A mai fost viceprimarul Reşiţei, are cunoştinţe destul de mari legate de administraţia publică şi nu numai“.

Mariana Molnar s-a declarat încântată de prezentarea care i-a fost făcută şi a explicat că s-a hotărât să schimbe macazul dinspre PNL spre PMP după ce s-a simţit dată la o parte: „De ani de zile Herculane se învârte, aşa, într-un cerc vicios. Mie mi se pare că, şi sunt convinsă că aţi constatat şi dvs, de ani de zile Herculane nu mai avansează. Stagnează, a avut şi perioade de regres. Am încercat, prin Asociaţia de Turism Băile Herculane, ani de zile am făcut o grămadă de acţiuni pentru oraş. Am considerat că dacă intru în politică fac mai multe. Apoi am fost consilier patru ani, timp în care am regretat faptul că n-am stat în asociaţia de turism să pot să fac ceva pentru oraş. Am căutat soluţii de a putea face, de a avansa, de a modifica, de a schimba mentalităţi, dar n-am găsit altă variantă decât cea politică. Nu pot să spun foarte multe despre cei patru ani, pentru că tot timpul am fost, nu într-un conflict, ci aşa într-o bătălie mută, care mi s-a părut nefirească pentru tot felul de obiective care erau normale şi nu mi s-a părut că mă asociez şi că mi-am găsit locul potrivit acolo. La un moment dat am văzut că vorbim de proiecte de milioane şi zeci de milioane de euro. Mie nu mi s-a părut că oraşul a avansat! Eu m-am pus tot timpul în locul turistului. Pentru mine, tot timpul, turismul este important, nimic altceva. Pentru că dacă ne-am orienta şi am face sau am dezvolta altă industrie în Herculane, aceea devenea prioritate. Acum, la capitolul turism, mie mi se pare că oraşul a avansat din punct de vedere al investitorilor, dar nicidecum din punct de vedere al administraţiei locale, care n-a ţinut ritmul. Sunt o persoană onestă şi sunt clar o persoană de dreapta. Am cunoscut şi oameni de calitate în PNL şi chiar le mulţumesc pentru încrederea acordată. Primarul actual şi-a creat altă echipă, eu clar nu mai aveam loc. Şi de fapt n-am mai avut loc imediat după alegeri, că aşa se întâmplă uneori în politică. (…) E şi asta o lecţie de viaţă“.

La rândul său, Lucian Voina s-a declarat dezamăgit de mişcările de pe scena politică, faţă de care a vrut să facă un pas în lateral, pentru a se retrage definitiv. N-a făcut-o decât din ALDE şi din structurile sale, după patru ani în care spune că a muncit pentru a ţine organizaţia municipală pe linia de plutire. „Demisia a fost una strict din motive personale ce ţin până la urmă de principii şi poate de unele decizii luate în mod netransparent. (…) Sunt sigur că în viitorul apropiat, alături de mine vor veni şi foşti colegi din ALDE, care sunt în asentimentul meu, care au apreciat munca depusă de mine şi care m-au încurajat atunci când am făcut pasul de mi-am dat demisia din ALDE. Nici mie nu mi-a fost uşor, după patru ani de muncă, în pragul alegerilor să renunţ la tot“, sublinia Lucian Voina, care speră să facă treabă bună în fruntea organizaţiei municipale şi alături de Ionuţ Popovici, la cea judeţeană.

JCS-Antoniu Mocanu