Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a pierdut duminică, 2 februarie, partida de pe teren propriu cu CSA Steaua București, scor 24-30 (11-16), în etapa a XVI-a a Ligii Naționale. Și după această etapă, CSM Reșița a rămas pe ultima poziție în Liga Zimbrilor.

„Am pierdut și, până la urmă, nu a fost o diferență foarte mare între cele două echipe, așa cum trebuia să fie. În primele zece minute nu am fost la nivelul meciului cu Bacăul, pe care l-am și câștigat. În prima repriză cu Bacăul am făcut 19 faulturi, iar cu Steaua pe tot parcursul meciului am făcut doar 17. I-am făcut pe jucătorii Stelei să se simtă foarte comozi în atac și în vestiar am vorbit altceva înainte de meci. În comparație cu meciul de la Bacău, acolo n-am ratat nimic de la semicerc, iar cu Steaua doar de la extrema dreaptă am ratat cinci șanse de gol. De asemenea, am făcut și multe greșeli tehnice. Cu toate acestea, n-am putut să fim un adversar mai bun pentru Steaua. Poarta nu a fost senzațională și țin să felicit adversarul”, a declarat Bojan Butulija, antrenorul rosso-nerilor.

Jucătorul Marius Bahan a spus la final: „Felicit echipa Stelei pentru victorie. Din păcate, n-am reușit să avem aceeași determinare pe care am avut-o în partida precedentă. Mă refer la faptul că n-am avut agresivitate în apărare, chiar dacă repetăm acest lucru în fiecare zi la antrenamente. De asemenea, nu reușim să eliminăm greșelile tehnice. Și noi am sperat după victoria cu Bacăul la o creștere în joc, dar se pare că în deplasare jucăm mai bine ca și acasă”.

Antrenorul Stelei, Sandu Iacob, a declarat: „Faptul că Reșița a câștigat la Bacău ne-a ajutat pe noi foarte mult, pentru că am reușit să păstrăm nivelul de concentrare pe parcursul celor două zile de când am jucat cu formația din Călărași. Toți sportivii au fost conectați la acest meci cu Reșița. Îmi felicit jucătorii pentru abordare și felicit echipa din Reșița pentru creșterea valorică pe care o vedem în ultima perioadă. Este clar că la acest meci s-au întâlnit două echipe de valori diferite. Jucătorii pe care-i avem în lot au o vastă experiență și valoare înainte de toate. Acest lucru s-a văzut la început de joc, când am reușit să ne distanțăm pe tabelă. Pe final de meci am putut trata partida mai liniștiți”.

CSM Reșița: Shota Tevzadze, Paul Simulescu, Raul Heimbach, Snezan Radosavlevici, Eric Bărbuș, Alexandru Laslo (1), Olexander Starchenko (1), Dușan Trikfovic (1), Eduard Belchite (1), Andrei Santeiu (1), Alexandru Vulpe (1), Claudiu Dediu (1), Marius Bahan (2), Lucian Ignat (2), Răzvan Mledenciu (3) și Mihai Dobra (10).

În etapa următoare, Reșița se va deplasa joi, 6 februarie, la Baia Mare și va întâlni CS Minaur. În pregătiri, rosso-nerii au întâlnit-o pe Minaur, iar partida amicală s-a încheiat cu scorul de 32-27 în favoarea formației din Baia Mare.

JCS-Ștefan Moraru