Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Oamenii legii ne-au povestit cum au reuşit să tragă la timp pe dreapta doi conducători auto de 39, respectiv 44 de ani, care îşi mânau vehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice.

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii orăviţeni au pornit în urmărirea unui conducător auto care n-a respectat semnalul regulamentar de oprire. Urmărirea s-a încheiat pe strada Zona Gării, unde vehiculul a putut fi oprit. „Din primele verificări, s-a stabilit că șoferul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. De asemenea, acesta avea o alcoolemie de 1,38 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge, însă bărbatul a refuzat recoltarea“, ne informează Poliţia judeţului.

În alt caz, poliţiştii din Oţelu Roşu au încercat să tragă pe dreapta un mopedist, însă şi el a luat-o la sănătoasa, ignorând semnalul regulamentar de oprire. Aşa că oamenii legii au pornit pe urmele sale până în localitatea Cornişor. „În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,91 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta nu deținea permis de conducere. (…) În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără a deține permis de conducere. Totodată, șoferul autovehiculului este cercetat și pentru infracțiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice“, după cum aflăm din aceeaşi sursă.