Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Montarea unui semineu pentru incalzirea casei este o practica veche de sute ani, insa astazi tot mai multi romani opteaza pentru o astfel de sursa calorica. Evident ca si varietatea modelelor existente, dar si tehnologia folosita isi spun cuvantul, mai ales din punct de vedere al esteticii, cat si al puterii calorice.

Cele mai frecvente focare de semineu intalnite pe piata sunt cele din otel, captusit cu samota, precum si cele din fonta, mult mai trainice. Cei care nu pot sa beneficieze de semineul traditional pe lemne, pot allege fie un biosemineu sau un semineu pe gaz.

Totul despre focarul de semineu din otel, captusit cu samota

Un focar semineu captusit cu samota reprezinta alegerea estetica a celor care vor sa puna in valoare semineul ca element de design, acesta putand fi personalizat in concordanta cu stilul incaperii in care urmeaza a fi plasat. Un astfel de focar de semineu este crem la interior, iar flacarile vor crea o atmosfera de poveste.

De altfel, samota cu care se captuseste focarul de semineu din otel nu are doar efect estetic, dar si de mentinere a caldurii, chiar si dupa stingerea focului. Ca o alta metoda de personalizare, se poate opta pentru o gama variata de usi de semineu, in functie de spatiul unde sursa de caldura va fi asezata. Un aspect important este ca samota trebuie inlocuita la cativa ani, din cauza faptului ca aceasta este un material consumabil.

Focarul de semineu din fonta, durabilitate indelungata

Daca optezi pentru achizitia unui focar de semineu din fonta, opteaza pentru magazinele specializate, precum Seminee Sibiu, parte a grupului PEFOC.ro, care ofera calitate si siguranta. Spre deosebire de focarul de semineu captusit cu samota, care trebuie schimbat odata la cativa ani, cel realizat din fonta nu necesita investitii suplimentare dupa achizitie.

Din punct de vedere al eficientei energetice, caldura acestui tip de semineu se degaja la scurt timp dupa aprinderea focului, iar trainicia si siguranta sunt oferite, in special, de grosimea peretilor si calitatea fontei.

Inainte de achizitia unui astfel de focar, este foarte important sa te documentezi de la persoane avizate, precum consultantii PEFOC, ce ofera informatii pretioase si personalizate, in functie de nevoile tale. Pe site vei regasi o gama variata de seminee, sobe cosuri de fum sau recuperatoare de caldura, ce respecta toate normele de siguranta si care beneficiaza de transportul gratuit.

Ce criterii trebuie sa aiba focarul din fonta, de calitate superioara?

In primul rand, un focar din fonta certificat indeplineste urmatoare trei caracteristici: calitatea fontei apartine clasei 200, grosimea acesteia este de minimum 8 milimetri, iar greutatea focarului este direct proportionala cu deschiderea acestuia.

Focarele de seminee din fonta indeplinesc o serie de caracteristici functionale, printre care: economisirea materiei prime de incalzire (lamelele sunt proiectate pentru a absoarbe un volum ridicat de aer, astfel incat timpul necesar incalzirii semineului sa fie redus la jumatate). Altfel spus, tehnologia incorporata in focarele de semineu din fonta beneficiaza de o clapeta de tiraj ce impiedica consumul unei cantitati mari de lemne, astfel incat sa ofere mai mult confort proprietarilor.

Prin modul de actionare al clapetei cu tiraj se incalzeste partea superioara a focarului de fonta, iar aceeasi cantitate de lemne permite intretinerea focului o perioada indelungata. La Seminee Sibiu, tehnologiile folosite permit randamentul maxim al semineelor, iar design-ul exclusivist permite integrarea in orice stil arhitectural.

Din punct de vedere al confortului oferit clientilor, focarele de semineu din fonta garanteaza arderea lemnelor 4-5 ore, in conditii de ventilatie medie, iar sticla creata din ceramica refractara rezista la temperaturi de pana la 800 grade Celsius, inlaturand riscul oricaror accidente.