Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Luna aprilie deschide sezonul a două rânduri de contractări în sistemul de sănătate. În primul rând, în aprilie vor putea fi semnate contractele între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi furnizorii de servicii medicale, de medicamente şi de dispozitive medicale. Şi, totuşi, pentru că vechile contracte sunt în vigoare până la 31 martie, tot în această perioadă documentele se prelungesc prin acordul părţilor, până la data de 30 aprilie.

„Procesul de contractare pe toate domeniile de asistență medicală se desfășoară în luna aprilie 2018, ne lămureşte ec. Mirela Zeman, preşedintele-director general al casei cărăşene. Data limită de finalizare a procesului de contractare este de 30 aprilie 2018. Pentru furnizorii care la data de 31 martie 2018 se află în relație contractuală cu CJAS CS, contractele pe anul 2017 se prelungesc prin acordul părților până la data de 30 aprilie 2018, prin acte adiționale, în vederea asigurării continuității acordării asistenței medicale, cu îndeplinirea de către furnizori a tuturor condițiilor privind relațiile contractuale dintre casa de asigurări de sănătate și aceștia, urmând ca pe parcursul lunii aprilie 2018 să fie încheiate contractele de furnizare de servicii“.

Contractele vor avea valabilitate până la sfârşitul anului şi sunt încheiate în baza contractului cadru aferent anilor 2018 şi 2019.