Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Viitorul 1913 Caransebeş – A.S. Berzasca 6-3 (5-1), în etapa a XV-a a Ligii a IV-a, sâmbătă, 17 martie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș.

Scorul a fost deschis în minutul 5, când Negrei a fost faultat la 22 de metri lateral-stânga, lovitura liberă executată perfect de Neagu oprindu-se în vinclul stâng al porţii lui Călătoaie. Peste doar două minute, Bujoreanu l-a angajat în adâncime pe Gruia, acesta a avansat şi, din marginea careului, a trimis în dreapta lui Socaci, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj. Gugulanii au trecut din nou în avantaj în minutul 20, după ce Ciucur a centrat de pe dreapta, Nicola a reluat într-un fundaş advers, mingea a ajunsla Bloju, care, de la 10 metri, a şutat pe jos, ducând scorul la 2-1. Golul al treilea a venit în minutul 28, după ce Ciucur a centrat de pe dreapta, Avramovici, a aşezat pentru Negrei, voleul acestuia, de la 14 metri, lăsându-l fără replică pe Călătoaie. În minutul 30, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, şutul bun al lui Gruia trecând cu câţiva centimetri peste poarta apărată de Socaci.  Gugulanii şi-au mărit din nou avantajul în minutul 38, atunci când Avramovici l-a angajat pe Ciucur pe aripa dreaptă, acesta a avansat nestingherit şi l-a executat pe Călătoaie cu un şut din interiorul careului. Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 45, de Avramovici, care a reluat de la 12 metri, în poartă, centrarea venită de pe partea dreaptă, de la Nicola.

Oaspeţii au redus din handicap în minutul 55, când Gruia a driblat scurt la marginea careului şi a trimis plasat în colţul din dreapta al porţii apărate de Socaci. Echipa antrenată de Ion Armanca au mai înscris o dată în minutul 61, când Bujoreanu a recuperat o minge la centrul terenului, i-a pasat în adâncime aceluiaşi Gruia, care, din interiorul careului, l-a învins din nou pe Socaci. Gugulanii au trecut pe lângă gol în minutul 71, atunci când Nicola a centrat perfect de pe stânga, lovitura de cap a lui Neagu, de la 8 metri, fiind respinsă spectaculos de Călătoaie. Gazdele n-au mai ratat patru minute mai târziu, când Nicola a fost angajat perpendicular în adâncime, şi, deşi talonat de Radu, a reuşit să trimită în plasă pe lângă portarul oaspete, ieşit în întâmpinare.

„Am reuşit cu greu să ne revenim după înfrângerea de la Lupac, în special după cele întâmplate acolo. Azi, jucătorii mei au avut atitudine, încercăm să mergem mai departe cu capul sus, muncim, jucăm până în ultima etapă, luptăm cu mare încredere. În etapa viitoare avem meci în deplasare la Bozovici, cu siguranţă va fi o partidă foarte grea, am înţeles că au făcut nişte achiziţii bune în perioada de iarnă. Pentru noi, fiecare meci e greu, pe toate planurile”, a declarat după meci antrenorul gugulan Ion Bica.

„Abia am reuşit să ne adunăm 14 oameni dintr-un lot din care se puteau alcătui trei echipe. Am avut şapte absenţe notabile, aproape o echipă… Azi am venit la Caransebeş ca mielul la tăiere, dar jucătorii cred că au intrat destul de bine în joc, având în vedere că primul gol l-am luat repede, dintr-o lovitură liberă executată perfect de Neagu. Am reuşit să egalăm imediat, şi asta spune multe, implică dorinţă, atitudine… Eu zic că golurile le-am luat pe nişte greşeli personale, dar contează că, la 5-1, băieţii nu au depus armele şi, cu mijloacele noastre modeste, am reuşit să mai dăm două goluri. Una peste alta, eu sunt mulţumit de felul în care ne-am prezentat astăzi”, a spus Ion Armanca, tehnicianul formaţiei A.S. Berzasca.

Viitorul Caransebeş: D. Socaci (min. 69, C. Birăescu), Al. Nicola, M. Mariţescu, G. Negrei, C. Bloju (56, P. Stoichescu), Al. Ciucur, A. Neagu (78, C. Nicoară), Al. Avramovici (56, Gh. Valuşescu), B. Gulea, O. Bălan, N. Imbre. Antrenor, Ion Bica.

A.S. Berzasca: D. Călătoaie, Şt. Drăgan, C. Marcovici, I. Dumitru, L. Radu, V. Ciobotaru, C. Bujoreanu, N. Popescu, A. Petruţ, A. Guţu (82, G. Paraschi), S. Gruia; rezerve: R. Ungureanu, D. Iovanovici. Antrenor, Ion Armanca.

A arbitrat la centru Ion-Daniel Bistrian (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ion-Daniel Cocora (Bocşa) şi Adrian Velescu (Caransebeş).  Observator: George Chitucea (Reşiţa).