Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un nou bloc ANL va fi dat în lucru. Între timp, 189 de familii au fost „ordonate“ pe listele de priorităţi, la coada pentru o locuinţă.

Aleşii reşiţenilor au aprobat recent listele nominale cu ordinea de prioritate a celor care aşteaptă repartizarea unei locuinţe sociale, ANL sau din fondul locativ de stat, precum şi studiul de fezabilitate aferent unui nou bloc ANL ce va fi ridicat pe Calea Caransebeşului, în cadrul celei de-a III-a etape a implementării iniţiativei.

„În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Municipal Reşiţa a fost aprobat un proiect ce vizează construcţia unui bloc ANL pe Calea Caransebeşului. Este vorba despre 19 unităţi locative, în completarea acelei zone unde sunt deja şapte blocuri: patru într-o etapă, respectiv trei în cealaltă.

Totodată au fost aprobate listele vizând ordinea cronologică a celor care au solicitat şi sunt îndreptăţiţi să primească locuinţe din fondul de stat, sociale sau pentru tineri, prin ANL. Sunt liste valabile pentru acest an. Cred că noi am procedat corect, am ţinut cont şi de eventualele contestaţii, care în ultimii ani au fost foarte puţine. Acestea ar fi listele finale, dar dacă şi acum sunt nemulţumiri şi neclarităţi, deciziile noastre se pot ataca în instanţă“, ne spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Printre norocoşii şedinţei se numără 84 de familii care au fost înscrise pe lista pentru repartizarea unei locuinţe sociale, alte 30 care au fost trecute pe lista pentru locuinţe ANL (pentru tineri) şi 75 care au fost înscrise în cursa pentru locuinţele din fondul locativ de stat. Evident, este vorba doar despre listele de priorităţi, care stabilesc ordinea aprobării cererilor, nicidecum despre vreun acoperiş oferit cuiva… În cazul în care există, sunt eliberate sau construite locuinţe, ele vor fi închiriate în funcţie de categoria acestora şi de ordinea de pe liste.