Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune primarul Reşiţei, explicând că societăţile care uită să refacă străzile pe care le sparg vor fi arse cu amenzi până la nivelul maxim.

Este deja anunţat: în februarie, la Reşiţa va ploua cu amenzi. Asta pentru că municipalitatea a dat startul unui nou şir de amenzi pentru nerefacerea carosabilului de către societăţile care le sparg pentru diferite lucrări şi uită să repare ce au stricat. Şi pentru că situaţia a atins cote prea înalte, municipalitatea ameninţă să urce cuantumul amenzilor până la maximul permis de lege, care este de 2.500 de lei pentru fiecare dintre străzile cu probleme.

„Cu privire la nerefacerea zonelor afectate de lucrări, de la strada Bălcescu, Poiana Golului, Vântului şi aşa mai departe, am început cu amenzile şi vom continua pentru că nu se mai poate, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Nu ne înţelegem cu cei care lucrează la reţele de apă şi canalizare, nu refac corespunzător lucrările, oamenii nu pot ajunge cu uşurinţă. Dimpotrivă, au numai probleme pe toate străzile acestea. Nu există preocupare pentru refacerea corespunzătoare a acestor zone. În fiecare zi de miercuri am analizat analizat această situaţie, şi vom repeta acelaşi lucru ori de câte ori situaţia o impune. Repet, dacă se impune, vom da amenzi chiar zilnic! Legea ne permite 25 de milioane de lei vechi pentru fiecare stradă“.

Edilul a reclamat şi faptul că firmele care execută lucrări uită să pună, aşa cum cere Legea urbanismului, panouri de informare de genul „Aici sunt banii dumneavoastră!“, pentru ca oamenii să ştie cine lucrează, pe ce perioadă, cine reface şi care este termenul de recepţie. Dacă nepăsarea constructorilor va continua, şi la acest capitol se vor lua măsuri.