REŞIŢA – Noile prevederi în materie de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, respectiv de licenţiere a serviciilor sociale furnizate, se păstrează şi pe parcursul acestui an.
Astfel, furnizorii pot acorda servicii doar dacă deţin certificat de acreditare, iar serviciile sociale pot funcţiona pe teritoriul României doar dacă sunt licenţiate. Dosarul se poate depune direct la registratura Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Dacă sunt îndeplinite criteriile cerute de lege, se eliberează Decizia şi Certificatul de acreditare a furnizorului de servicii sociale.
În situaţia în care în primii trei ani de la data eliberării certificatului de acreditare furnizorul nu a înfiinţat servicii sociale sau niciunul dintre cele înfiinţate de acesta nu a primit licenţă de funcţionare, acreditarea sa este retrasă din oficiu şi acesta este radiat din Registrul electronic unic al serviciilor sociale. De la data retragerii acreditării furnizorul poate depune o nouă solicitare de acreditare numai după o perioadă de minimum doi ani. În prezent, pe raza judeţului Caraş-Severin sunt acreditaţi un număr de 43 de furnizori de servicii sociale, atât publici cât şi privaţi.