Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin a prezentat miercuri, pe larg, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, problematica evaziunii fiscale, evoluţia acestui segment pe parcursul anului trecut şi planuri pentru perioada următoare.

Anul trecut, structurile de inspecţie fiscală au desfăşurat două tipuri de acţiuni – potrivit programului propriu şi în colaborare cu alte autorităţi ale statului. Porivit datelor prezentate, organele de inspecţie fiscală din cadrul AJFP au identificat, pe parcursul lui 2013, fapte care întruneau elementele constitutive ale evaziunii fiscale la 23 de contribuabili, întocmind plângeri penale pentru un prejudiciu total în sumă de 21.483.769 de lei.

Dintre acestea, 16 plângeri penale au fost întocmite la contribuabili persoane juridice (prejudiciul total de 21.461.682 de lei) şi şapte la persoane fizice (pentru un prejudiciu total de 22.087 lei). Formele de manifestare a evaziunii fiscale ţin de nedeclararea unor acte de comerţ, deduceri de TVA, declararea incorectă a operaţiunilor intracomunitare, achiziţii pe facturi fără suport real şi altele.