Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prag de sărbători, cele zece membrele ale Clubului Lions Onix din Reşiţa nu uită de cei sărmani şi bolnavi.

Ce poate fi mai frumos decât să dăruieşti şi să primeşti în schimb zâmbete? La acest lucru s-au gândit şi membrele Clubului Lions Onix din Reşiţa, care nu sunt doar femei de carieră, ci şi mame, mătuşi ori bunici. Şi cine mai bine să înţeleagă suferinţa copiilor bolnavi sau a celor sărmani, dacă nu aceste femei care provin din medii diferite de activitate şi care, într-o formă sau alta, se confruntă zi de zi cu astfel de cazuri şi cu poveştile acestor copii.

Zilele trecute, cele zece membre ale Clubului Lions Onix au dat dovadă din nou de generozitate şi au donat mai multe kilograme de alimente Asociaţiei Humanitas Pro Deo din Reşiţa, unde servesc masa zilnic aproximativ 50 de copii cu probleme sociale. În total, în bucătăria asociaţiei au intrat zece kilograme de pulpe de pui, 13 kg de carne de porc fără os, 11 kg de carne tocată şi 11 de cârnaţi afumaţi, 12,5 kg de coaste de porc, precum şi sucuri, baxuri de făină, orez, ulei şi lăzi cu legume şi fructe. Într-un cuvânt, tot ceea ce este necesar într-o bucătărie pentru pregătirea unei mese de sărbărori. Un alt gest umanitar făcut, în pragul Crăciunului, de Clubul Lions Onix este donarea a două laptopuri performante, cu un soft special gândit pentru persoanele nevăzătoare. De ele se bucură acum două fetiţe din Reşiţa, eleve în clasele a VI-a şi a VII-a, la Liceul pentru nevăzători „Iris” din Timişoara.

„Orbii nu aveau decât Braille, un sistem destul de îngust, pe care-l puteau folosi doar ei. În plus, căţile în Braille sunt scumpe şi puţine. Aceste softuri traduc cuvintele scrise în vorbe, lucru care le va ajuta să citească şi să corespondeze cu alte persoane. Practic, cu aceste laptopuri au acces la întregul univers”, ne-a declarant preşedintele Lions Onix Reşiţa, dr. Felicia Quint.

Cei 3.000 de euro, cât au costat laptopurile, au fost adunaţi în urma balului de caritate, organizat în toamna acestui an de membrele clubului.

Roxana Bălan Nafiru