REŞIŢA – În judeţ s-au înscris deja peste 2.000 de solicitanţi ai celor 18 zile într-o staţiune de profil. Acordarea biletelor de tratament balnear prin Casa Judeţeană de Pensii se face anual, în urma aprobării unei hotărâri în acest sens de către Guvern. În acest an, respectivul act a fost aprobat pe 25 martie.
„Astfel, a fost aprobat, la nivel naţional, un număr de 50.352 de locuri de tratament balnear, repartizate pe maximum 16 serii. Urmează să se introducă în caietul de sarcini, licitaţii şi apoi se va face repartizarea staţiunilor pe fiecare judeţ, în baza anumitor criterii. Din numărul total, un procent de 15% se acordă gratuit beneficiarilor prevederilor unor legi speciale“, a precizat Dorin Brăilă, directorul CJP Caraş-Severin.
Şi criteriile de acordare a biletelor de tratament sunt stabilite anual. Deşi pentru 2013 nu a fost aprobat ordinul care specifică aceste aspecte, de regulă se menţin cele din anii anterior. „De la începutul anului şi până în prezent, s-au depus în judeţul nostru 2.200 de cereri de acordare a biletelor de tratament, iar după repartizarea pe fiecare judeţ se stabileşte punctajul şi se afişează repartiţia. Se va ţine cont, ca întotdeauna, de cuantumul pensiei, categoria de pensie şi dacă s-a beneficiat în ultimii doi ani de astfel de bilete. Anul trecut, în Caraş-Severin au fost repartizate peste 2.000 de bilete de tratament care, trebuie precizat, nu se confundă cu cele de odihnă, segment pentru care nu au fost prevăzute fonduri“, a mai amintit Brăilă.
Durata tratamentului balnear este de 18 zile, iar beneficiarii care au primit aprobare vor fi anunţaţi atât telefonic, cât şi prin afişarea listelor la sediul CJP.
Flavius Rotariu