REȘIȚA – Elevii reşiţeni au făcut cunoştinţă cu bucătăria franceză în cadrul unui atelier culinar.
Tartine cu unt şi somon, pastă de avocado şi ton, legume crocante cu garnitură de orez, sunt doar o parte din specialităţile bucătăriei normande, preparate miercuri la Reşiţa de bucătarul Philip Leclerc, membru în cadrul Asociaţiei de Prietenie Caen – Calvados Roumanie.
Oaspete al Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“, bucătarul francez a dat curs invitaţiei de a participa la un atelier culinar alături de elevii claselor a XI-a C şi D, de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa. După ce în bucătăria unităţii de învăţământ s-a gătit mai bine de o oră, rezultatul a fost pe gustul tuturor invitaţilor, care au savurat fiecare fel servit. „A fost o experienţă interesantă şi mă bucur că am gătit împreună cu domnul Philip Leclerc“, ne-a spus eleva Ionela Covaci, care după această experienţă este de părere că „bucătăria franceză este mai interesantă decât cea românească, mai gustoasă şi, aş putea spune, chiar mai colorată!“
Ideea organizării unui astfel de eveniment gastronomic aparţine conducerii bibliotecii judeţene care, săptămâna aceasta, sărbătoreşte „Zilele Francofoniei“.
„Bucătăria normandă este una renumită şi pentru că ştiam că ne vom bucura de prezenţa prietenului nostru Philip Leclerc, ne-am gândit că organizarea acestui atelier culinar este binevenită“, a declarat Clara Constantin, managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“. La acest eveniment au mai participat reprezentanţi ai Institutului Francez Timişoara, dascăli şi elevi.
Roxana Bălan Nafiru