Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Pentru că mulţi s-au întrebat cam care e rostul poliţiştilor locali, primarul Bocşei s-a gândit să le dea o sarcină în plus: să monitorizeze camerele video care vor fi amplasate în oraş şi să intervină cu promptitudine!

De ceva vreme, în urbea de pe Bârzava si-au făcut simţită prezenţa şi poliţiştii locali. Cu maşini sau fără, ei au intervenit util în viaţa comunităţii, mai ales că pe acolo s-au cam întâmplat lucruri. De multe ori, i-am văzut dimineaţă pe oamenii legii ajutându-i pe cei mici cu traversarea, în drum spre şi de la şcoală. Chiar şi aşa, deşi urbea de pe Bârzava nu are foarte mulţi poliţişti locali, mulţi bocşeni şi-au pus întrebări legate de care le-ar fi rostul… Fapt pentru care primarul Mirel Pascu vrea să le dea în plus o atribuţie legată de siguranţa oraşului. Mai ales că Primăria Bocşa a demarat procedura de achiziţie a 90 de camere video ce vor fi amplasate în tot oraşul, pentru a asigura o monitorizare continuă.

Investiţia este acoperită în întregime din bugetul propriu al autorității locale. Potrivit primarului Mirel Pascu, vorbim despre un sistem integrat în care vor fi conectate camerele, cu toate monitoarele într-un singur loc, pentru a putea fi urmărite zi şi noapte de către poliţiştii locali, care astfel vor putea interveni prompt, cu operativitate, atunci când va fi nevoie. Cumpărând cele 90 de camere video, autoritatea locală vrea să le asigure locuitorilor oraşului un grad de siguranţă crescut, dar şi să eficientizeze activitatea oamenilor legii din subordine, să-i pună pe treabă!

JCS-Antoniu Mocanu