Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Iar o acțiune în cascadă, pe DN 6, s-a soldat cu două fapte penale, ambele în dosarul aceluiași conducător de ATV, care n-avea nici permis și, deși „a înverzit fiola“, n-a fost de acord să-i fie recoltate probe!

Weekendul continuă să rămână perioada cu surprize a săptămânii, chiar dacă de această dată ele nu sunt dintre cele mai plăcute. În plus, în perioada 14-16 iulie, dintre cei surprinși călcând pe becul legislației rutiere, 30 au rămas fără permis, iar 14 fără certificatele de înmatriculare.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 579 de sancțiuni contravenționale, dintre care 226 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, 21 de pietoni și 16 bicicliști care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment. Alte 44 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță și nefolosirea dispozitivelor de retenție. 14 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 9 care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.“, informează Poliția județului.

Duminică, între orele 15.00 și 19.00, polițiștii rutieri de la județ, cei din Caransebeș și din stațiunea Băile Herculane au derulat o acțiune în sistem cascadă, pe DN 6, concomitent cu acțiuni similare derulate în Timiș și Mehedinți. „În cele 4 ore, polițiștii cărășeni au verificat 80 de autovehicule și au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei. Ca măsură complementară au fost reținute 10 permise de conducere, 6 pentru depășirea limitelor de viteză și 4 pentru depășiri neregulamentare. De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni rutiere, una privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și cealaltă privind refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice!“, transmite IPJ. Din nefericire pentru protagonist, ambele infracțiuni sunt cercetate într-un singur dosar.

Povestea a început în jurul orei 17.10, când polițiștii din Caransebeș au tras pe dreapta pentru control, pe DN 6 la Kilometrul 464, un ATV care circula dinspre Lugoj spre Caransebeș, condus de un bărbat de 34 de ani, din Constantin Daicoviciu. În cazul său, surpriza a venit o dată cu rezultatul alcooltestului, care a indicat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Omul n-avea nici permis, iar când a fost dus la spital pentru probe biologice, a refuzat prelevarea acestora.

Oamenii legii au transmis că asemenea acțiuni se derulează periodic pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

JCS-A.M.