Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre 375 de detectoare de fum și 125 de monoxid de carbon, ce vor fi distribuite de salvatori către administrațiile locale din 15 localități cărășene, care vor decide în casele cui vor fi montate!

Pe lista comunităților beneficiare ale campaniei „Detector pentru viață“ figurează localitățile Obreja, Bozovici, Glimboca, Voislova, Gornea, Ramna, Rusca Montană, Valea Bolvașnița, Dognecea, Delinești, Putna, Socolari, Bigăr, Rușchița și Vrani. „Detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate.“, transmit cei de la ISU.

Iar detectoarele, dintr-un lot de 10.000, sunt donate la nivel național de către E.ON și Delgaz Grid, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță“, semnat cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Acestea vor fi distribuite gratuit către familii din mai multe județe din țară. La nivelul județului Caraș-Severin, în perioada următoare, un număr de 375 detectoare de fum și 125 detectoare de monoxid de carbon urmează să fie distribuite de către ISU „Semenic“, în cooperare cu autoritățile administrației publice locale.

JCS-A.M.