Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Așa cum Caon v-a informat deja, bazinul de înot din Lunca Pomostului, sau „7 Noiembrie“ cum mai este cunoscut reşiţenilor, va fi demolat. Pe amplasamentul lui va fi amenajat un centru multifuncţional, iar aleşii reșițeni au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi ai proiectului, în urma evaluării tehnice!

În momentul de faţă, acest obiectiv este practic o ruină, nefiind funcţional de o bună bucată de timp, toate activităţile sportive desfăşurându-se în incinta Complexului de Sport şi Sănătate „Prof. Ioan Schuster“, începând cu anul 2007.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, se ridică la 25.090.851,03 lei, conform ultimei forme a devizului rezultat în urma finalizării procesului de verificare a conformităţii proiectului tehnic. Durata de realizarea a acestei investiţii este de 24 de luni, lucrările la centrul multifuncţional trebuind să înceapă în luna martie a acestui an cu bani proveniţi dintr-o finanţare europeană, contractul de finanţare pentru această investiţie fiind semnat în decembrie 2019.

Dar ce presupune acest centru, e întrebarea pe care o vor pune cu siguranţă reşiţenii. Spicuim din detaliile tehnice: suprafaţa totală propusă spre demolare este de 6.815 mp şi aici sunt incluse amenajările exterioare, împrejmuirile şi interiorul complexului, bazinul de înot descoperit, copertina metalică, clădirea staţiei de filtre, bazinul de înot acoperit, iar suprafaţa asfaltată de la intrarea pe teren până în zona staţiei de filtre va fi decopertată. Pe o suprafaţă construită la sol de 2.674 mp, cu peste 4.000 de mp suprafaţă desfăşurată şi un regim de înălţime de P+2, centrul va avea o zonă verde, piaţetă pietonală amenajată, alei perimetrale, parcare cu 30 de locuri, precum şi un punct de colectare a deşeurilor.

Destinaţia acestei construcţii va fi cu precădere pentru activităţi educative şi cultural recreative, în regim de centru de zi. Unul din cele două corpuri din care e format acest centru va avea destinaţie de sală de sport de dimensiuni 35,80 x 31,50 mp cu grupuri sanitare şi vestiare. Totodată, proiectul cuprinde şi reabilitarea unei porţiuni din strada G.A.Petculescu, între strada Fântânilor şi strada Mociur, modernizarea cuprinzând şi piste de biciclişti, dar şi o promenadă.

JCS-Nicoleta Moraru