Caraş-Severin, Romania

IABLANIȚA – La Iablanița, sunt în lucru investiții importante finanțate prin PNDL 2 și AFIR. Pe viitor, urmează altele!

Conform primarului Victor Terteleacă, în prezent, se lucrează la asfaltarea Drumului Comunal 31, care leagă comunele Iablanița și Mehadia, în lungime de 7,8 km. Este vorba despre o investiție în valoare de 770.000 de lei, finanțată prin PNDL 2. Până acum, pe acest drum, s-a turnat primul strat de asfalt, urmând ca la primăvară să fie turnat al doilea strat, să fie amenajate rigolele și să fie realizate marcajele rutiere. Acest proiect cuprinde și trei străzi din Iablanița și două din Petnic, împreună cu centrul satului aparținător. Din declarația primarului Terteleacă, reținem că și aceste porțiuni sunt în lucru, urmând ca, la primăvară, lucrările să fie reluate și aici.

Un alt proiect aflat în lucru vizează asfaltarea integrală a străzilor din satul Globu Craiovei, aici fiind vorba despre o investiție de un milion de euro finanțată prin AFIR. „Se va turna asfalt pe toate cele șapte străzi ale satului, în lungime totală de 4,2 km. Patru străzi sunt gata de asfaltare. La primăvară, lucrările vor fi reluate”, ne-a declarat primarul Terteleacă.

Din spusele sale, reținem că primăria a depus recent două proiecte pe Programul „Anghel Saligny”, prin care va continua modernizarea drumurilor comunei. Unul dintre ele vizează asfaltarea altor străzi și amenajarea de trotuare și podețe în Iablanița și Petnic, proiect în valoare de 600.000 de lei. Al doilea proiect depus recent pe programul amintit se ridică la valoarea de 4 milioane de euro și vizează modernizarea drumului vicinal Iablanița-Petnic, în lungime de 6 km. „Acest proiect a mai fost depus, fără însă a beneficia de finanțare. L-am redepus și avem inclusiv proiectul tehnic”, a încheiat primarul Terteleacă. Cele două proiecte, așteaptă răspunsul de la București.

Precizăm că, în vederile primăriei, figurează și școlile din comună și introducerea de utilități moderne. În acest sens, sunt, deopotrivă, lucrări în derulare și proiecte depuse.

JCS-Ionel Ivașcu