Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre două tranșe ale unor finanțări europene, pentru care nimeni n-a făcut demersurile necesare să le ceară!

Nu mai puțin de 11 milioane de lei au intrat luni în conturile Spitalului Județean de Urgență Reșița, întreaga sumă fiind plătită către furnizori. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, „banii au fost blocați de indolența fostei conduceri de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. De ce aceste sume erau blocate și au devenit arierate? Pentru că indolența fostei conduceri a fost una greu de înțeles!“

Șeful județului a explicat că, în urma implementării proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19“ de către Spitalul Județean de Urgență Reșița, pentru a transfera în conturile spitalului sumele cheltuite, Ministerul Fondurilor Europene a solicitat 61 de clarificări referitoare la modul de implementare a proiectului. „Din 7 iunie 2022 nimeni nu și-a bătut capul să răspundă ministerului, iar sumele cheltuite au ajuns să împovăreze bugetul spitalului, devenind arierate. Noua conducere face demersurile necesare pentru a debloca și sumele din tranșa a doua, alte 8 milioane de lei. Nimic spectaculos, doar normalitate și responsabilitate. Exact ce avea nevoie Spitalul Județean pentru a se însănătoși!“, a concluzionat Romeo Dunca.

JCS-Antoniu Mocanu