Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Bugetul proiectului pentru construirea unui campus şcolar destinat învăţământului dual în oraşul de pe Bârzava se ridică la peste 17 milioane de euro!

Zilele trecute, administraţia locală a fost gazda sesiunii de pregătire a documentației aferente cererii de finanțare pentru construirea Campusului Dual Integrat „Banatul Montan Reșița“, proiect al cărui buget este estimat la 17,5 milioane de euro. Parteneri în acest proiect sunt Primăria Reșița, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Centrul universitar UBB Reşiţa, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Colegiul Tehnic Reșița și operatorii economici care s-au alăturat acestui demers.

Universitatea Babeș-Bolyai este implicată în dezvoltarea regională. Joi,2 februarie, reprezentanții Centrului Universitar UBB din Reșița au participat, alături de ceilalți parteneri (Primăria Municipiului Reșița, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Colegiul Tehnic Reșița și operatorii economici parteneri în proiect), la ședința de pregătire a documentației aferente cererii de finanțare pentru construirea Campusului Dual Integrat «Banatul Montan Reșița». Intenția liderului de proiect, Primăria Municipiului Reșița, și a Universității Babeș-Bolyai o reprezintă înființarea unui campus integrat pentru învățământ dual, care să deservească învățământul dual preuniversitar și universitar în acord cu nevoile angajatorilor, cu un rol mult mai activ al acestora în viitoarea formare profesională a absolvenților de învățământ dual.“, au precizat reprezentanţii instituţiei reşiţene de învăţământ superior.

JCS-Nicoleta Moraru