Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Datele oficiale arată că anul trecut au fost abandonați în România peste 8.600 de copii. Adopțiile nu echilibrează această statistică neagră, doar puțin peste 1.800 de copii găsindu-și o familie!

Potrivit datelor furnizate de ANPDCA pentru Newsweek România, 8619 de copii au fost abandonați în anul 2021. Cei mai mulți minori lăsați în grija statului au fost în Vaslui, unul din cele mai sărace județe ale țării.

Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, anul trecut, în Caraş-Severin, au intrat în sistemul de protecţie socială 157 de copii. În 2021 au fost adoptați în total nu mai mult de 1677 de minori, în Caraş-Severin fiind adoptaţi 33 de copii.

Un studiu realizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție arată că majoritatea copiilor sunt lăsați în grija statului până să împlinească trei ani. Cei mai mulți dintre minori, 34,5%, nu au nici măcar vârsta de un an când sunt abandonați. 9,7% dintre copii sunt plasați în grija statului la un an, 7,7%, la 2 ani, iar puțin peste 6%, la 3 ani.

JCS-L.A.