Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre un proiect amplu de modernizare, aflat în derulare la unitatea aparținătoare Spitalului Județean de Urgență din Reșița!

Pandemia a adus multe nenorociri și pentru unii, dar și câștiguri pentru alții sau chiar lucruri neașteptat de benefice. Cine ar fi crezut că, mulțumită maladiei, Reșița va obține bani și pentru investiții în modernizarea Staționarului 2? Ei, bine, asta s-a întâmplat, după cum informează administrația județeană.

Ample lucrări de modernizare sunt în curs de derulare la Staționarul 2 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, investiția fiind derulată printr-un proiect al Consiliului Județean Caraș-Severin, cu o valoare de circa 12,7 milioane de lei. Însoțit de managerul unității spitalicești, Mircea Laza, în vizita de evaluare pe care a făcut-o la Staționarul 2, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a declarat: „Așezăm lucrurile într-o normalitate la Staționarul 2 pentru că punem preț pe dreptul la sănătate al cărășenilor. Uzura instalațiilor și a echipamentelor aflate în dotarea principalei unități spitalicești din județ era evidentă și înlocuirea lor nu mai putea suferi amânare. O facem acum, printr-un proiect câștigat și implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin!“

În cadrul proiectului este cuprinsă înlocuirea și extinderea instalației electrice, refacerea infrastructurii de fluide medicale și a celei de ventilare și tratare a aerului. Va fi instalat un sistem de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendii, cu acoperire totală, și un unul în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, tot pentru creșterea gradului de securitate la incendii. Totodată, vor fi refăcute finisajele interioare în zonele de intervenție.

Proiectul „Refacerea infrastructurii de instalații și echipamente cu impact în gestionarea crizei sanitare Covid 19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița – Staționar 2“ este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și a putut beneficia de fonduri europene printr-un cod special de apel, pentru „Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale“.

JCS-A.M.