Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Contractul de finanțare pentru viitorul campus de platforma Mociur a fost semnat, vineri, la București!

Proiectul Campusului pentru Învățământ Dual, depus în cadrul unui consorțiu format din Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Universitatea Babeș-Bolyai și alți 19 parteneri devine certitudine!

„Vineri, 5 aprilie, am fost invitat de ministrul Educației, doamna Ligia Deca, pentru a semna contractul de finanțare pentru această investiție, cu o valoare de 122.623.021 lei. Le felicit pe colegele mele Mădălina Chiosa, Ildiko Pataki, Liliana Dacica și Mădălina Rădoi, pentru munca depusă ca acest proiect să fie câștigat de Reșița, în condițiile în care am avut competiție serioasă.“, a precizat primarul Reșiței, Ioan Popa, pe contul său de Facebook.

Proiectul cuprinde două centre de învățare, cu ateliere digitale, dotate complet cu echipamentele necesare pentru activitatea practică a elevilor; bibliotecă, sală de evenimente educaționale, spații de lectură și socializare, spații și teren pentru activități sportive, cantină și spații de cazare; două spații de cazare și recreere: Casa Elevilor și Casa Studenților, cu capacitate de cazare de 250 de locuri. „Pe lângă construcția propriu-zisă a campusului, prin acest proiect asigurăm burse pentru elevi și studenți, toate dotările necesare desfășurării practicii elevilor și studenților, servicii de consiliere în carieră și dezvoltarea de programe de studii noi, relevante pentru piața muncii actuale.“, a mai adăugat primarul Reșiței.

Alături de cele trei instituții menționate, ceilalți parteneri în consorțiu sunt: Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Tehnic, Inspectoratul Școlar Județean, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Agenția de Dezvoltare Locală Reșița, precum și 14 operatori economici din domeniul tehnic și turistic care au înțeles importanța școlii duale. Este vorba despre Spaleck, Electroechipament Industrial, Pangram, Leoni Wiring Systems Arad, EMZ Hanauer România, Endress Group România, AquaCaraș, HNH Grand Hotel & Spa, Elegant Euro Roof, Memento Events G&I, Lis Consulting, Comalex, Marta Bacolux, Holiday Maria

JCS-Walter Fleck