Caraş-Severin, Romania

Edilul din Berzovia, Aurel Luca Coriolan a semnat miercuri, la Timişoara, contractul de finanţare pentru proiectul depus de acesta pe Măsura 313, care are în vedere construirea unui centru de informare turistică în comună. Odată pusă parafa, administraţia locală va face demersurile necesare pentru începerea procedurii de achiziţii publice, astfel încât, lucrarea să poată fi demarată cât mai repede. „Dacă lucrurile vor decurge normal, şi nu vor exista contestaţii, am putea începe lucrarea în 30 de zile“, a precizat primarul.

Proiect de 2,5 milioane de euro la Berzovia

Aurel Luca Coriolan ne-a vorbit şi despre proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane de euro, care se află, în prezent, în faza de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, prin Măsura 322, şi cuprinde o serie de lucrări pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Este vorba despre introducerea sistemului de canalizare la Berzovia, şi, tot aici, despre construirea unui centru after-school pentru copii. Proiectul mai prevede alimentarea cu apă şi amenajarea reţelelor de canalizare la Fizeş, sat ce aparţine de Berzovia, dar şi renovarea căminului cultural din localitate. Pe lângă toate aceste investiţii, după luna octombrie 2012, dată până la care proiectul trebuie finalizat, la Berzovia vor fi asfaltaţi şi cinci kilometri de drum.

Lucrări importante pentru Berzovia

„Sunt lucrări importante pentru comunitatea noastră, pe care nu am fi reuşit să le realizăm din fonduri proprii. Banii de la UE sunt extraordinari, căci Guvernul nu ar putea aloca astfel de sume. Problema e că, birocraţia ne omoare, iar regulile se schimbă în timpul jocului“, a concluzionat edilul.

Roxana Nafiru