Caraş-Severin, Romania

Coordonată de profesoara Liliana Lupulescu, Laura Culică a dovedit că limba română „este patria ei“, într-o parafrază ce aparţine poetului necuvintelor – Nichita Stănescu. Laura a obţinut locul I la Olimpiada de limbă română „Ionel Teodoreanu“ (la etapa locală şi judeţeană), Locul I la Concursul „+ / – Poezie“ (la aceleaşi etape).

Tânăra olimpică a reprezentat, în perioada 7 – 10 aprilie a.c. judeţul la faza naţională a Concursului de limbă română „Ionel Teodoreanu“ de la Iaşi, unde a obţinut menţiune. În perioada 5-7 mai, Laura Ana-Maria Culică a participat la etapa naţională a concursului interdisciplinar de română şi matematică intitulat „+/- Poezie“, desfăşurat la Târgu Mureş, unde a obţinut premiul special la secţiunea de traducere şi interpretare a unui text poetic, precum şi punctaj maxim la limba română.

Premiul a avut o conotaţie aparte, pentru simplul fapt că i-a fost înmânat chiar de prestigiosul academician Solomon Marcus. Acesta, pe lângă faptul că a anunţat că lucrarea fetei va fi publicată, a făgăduit că va urmări personal drumul pe care îl va alege de acum încolo şi că o va susţine necondiţionat. „Secretul succesului? Munca, o familie devotată şi un profesor de limba română cu vocaţie“, a concluzionat Laura, subliniind în câteva cuvinte modul în care a atins amintitele realizări.

Flavius Rotariu