„Invazie africana“ in Caras-Severin - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Trei cetăţeni din state ale „continentului negru“ au fost surprinşi la frontieră.Poliţiştii de frontieră au reţinut, în dreptul localităţii Câmpia, trei cetăţeni care se îndreptau dinspre frontiera cu Serbia înspre România. În data de 4 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol împreună cu lucrătorii specializaţi din cadrul Biroului Combaterii Migraţiei Ilegale al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi din cadrul Postului de Poliţie Socol au desfăşurat o acţiune de combatere a migraţiei ilegale.

În jurul orelor 18.00, echipa a reuşit reţinerea a trei cetăţeni care se deplasau dinspre frontiera vecină pe teritoriul României. Întrucât aceştia nu aveau asupra lor niciun act de identitate şi nici nu vorbeau limba română, au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru verificări.

Aceştia au fost identificaţi ca fiind cetăţeni din Maroc, Somalia şi Egipt, cu vârste de 16 şi respectiv de 24 ani. Cei trei au declarat în cadrul primelor cercetări politiştilor de frontieră că intenţionau să tranziteze teritoriul României pentru a ajunge în ţări membre Schengen, unde aveau stabilite rude. Celor trei persoane migrante li s-au întocmit dosare penale pentru intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Flavius Rotariu