Caraş-Severin, Romania

Constantin Niţă, ministrul IMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri, aflat în vizită în municipiu, a stat de vorbă miercuri-seara, preţ de două ore, cu oamenii de afaceri din judeţ. Discuţiile purtate cu aceştia au fost legate de starea economiei româneşti, de taxele şi impozitele pe care întreprinderile mici şi mijlocii sunt nevoite să le plătească, precum şi despre măsurile pe care Ministerul le are în vedere pentru sprijinirea mediului de afaceri. Impresiile legate de clasa antreprenorială cărăşeană, dar şi măsurile anticriză asumate de Minister au fost expuse, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat şi colegii de partid ai lui Niţă, deputaţii Ion Mocioalcă şi Ionuţ Chisăliţă.

„Aşa cum bine ştiţi, PSD-ul a ieşit cu câteva măsuri anticriză care au fost luate în pachetul de asumare – răspundere de către prim-ministrul României, respectiv neimpozitarea profitului reinvestit, Programul «Rabla» pentru tractoare şi pentru persoanele juridice, creşterea plafonului de garantare, măsuri, care vor contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri“, a declarat Constantin Niţă. Ministrul de Resort a vorbit şi despre posibilitatea înfiinţării unor noi tipuri de firme, numite „starter“, cu capital social de 1 euro, pentru persoanele care nu au avut niciodată o societate comercială, măsură, considerată favorabilă pentru atragerea clasei antreprenoriale tinere.

Despre o posibilă dezvoltare a economiei judeţului, Constantin Niţă este de părere că soluţiile trebuie căutate în resursele pe care Caraş-Severinul le are deja: „Turismul este prima opţiune. Aveţi zone şi trasee turistice frumoase, care, din păcate, nu sunt exploatate suficient. La fel cum nu este exploatat corespunzător şi domeniul agricol. Aveţi multe fructe şi posibilitatea creşterii animalelor. În loc să importăm fructe şi legume sau conserve, mai bine le vindem şi le procesăm noi, iar dumneavoastră, aici, aveţi aceste posibilităţi. Astfel, am putea stopa sau diminua importurile de conserve şi sucuri“, a conchis Niţă.

Roxana Nafiru
[email protected]