Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Omătul acestor munţi le priește zimbrilor din Rezervația de la Armeniș, fapt susţinut chiar de rangerii WWF România.

Celor de la WWF li se datorează readucerea zimbrilor în Banat după sute de ani de la dispariție. Aceștia au fost zilele trecute în zona Măgura Zimbrilor ca să vadă modul în care decurge acomodarea turmei de la Armeniș cu zăpada, dar și să le reîmprospăteze proviziile de fân.

Zimbrii de la Armeniș au serbat primul lor revelion în noua lor casă din Munții Țarcu. Ei s-au obișnuit deja și cu zăpada, trecând astfel un test important în acomodarea lor. Avem toate motivele să fim optimiști și să credem că vom avea un an plin cu vești bune, atât pentru zimbri, cât și pentru natură”, scrie pe o rețea de socializare Csibi Magor, director de program WWF România.

„A venit iarna în toată splendoarea ei în Munții Țarcu, iar zimbrii par să o îndrăgească la fel de mult ca noi. Toate bune și frumoase, sperăm să veniți în vizită în anul cel nou”, apare postat și pe blogul rangerilor din Măgura Zimbrilor, semn că cele 15 animale au trecut cu bine peste problemele de sănătate din toamnă și s-au integrat în ecosistemele din zonă.

Pentru primăvara acestui an, WWF România preconizează eliberarea în sălbăticie a turmei din rezervația de la Armeniș, prima care trăiește în sălbăticie, în Carpații Meridionali, din secolul al XVIII-lea încoace. Mai mult, tot în primăvară, un nou grup de zimbri va fi adus la Armeniș, parte din proiectul gândit de WWF România de repopulare a Munților Țarcu cu o specie reprezentativă pentru această zonă.

Sursa foto: Alexandru Bulacu – Facebook!

Adaugă comentariu