Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Andra, Lepa Brena, Carmen Trandafir şi Liliana Laichici sunt doar câţiva dintre artiştii prezenţi la Zilele Reşiţei care au încins atmosfera pe parcursul primelor trei zile de sărbătoare.

Programul festiv a debutat vineri, 27 iunie, cu un concurs de şah găzduit de Sala Polivalentă din municipiu. Evenimentul a fost urmat de două competiţii de dezlegat probleme adresate copiilor de 10 şi 16 ani. În această zi, programul de muzică şi dansuri populare a inclus parada portului popular prezentată de Ansamblul Folcloric Bârzava şi Ansamblul Profesionist de Cântece şi Dansuri Banatul Timişoara. Evenimentul a fost urmat de cuvântul de deschidere al primarului municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, dar şi de premierea câştigătorului concursului de grafitti şi a brâului bănăţean. Atmosefera primei zile a fost întreţinută de Ansamblul Profesionist de Cântece şi Dansuri Banatul Timişoara care a prezentat jocuri din Satchinez, Roxana Chiriţă, Alexandra Vepreciuc, Adina Oţa, Carmen Popovici Dumbravă, Cornel Borza, Ansamblul Folcloric Bârzava, orchestra condusă de Rică Vulpe, Ancuţa Corlăţan, Mariana Anghel, Dumitru Stoicănescu, Luciana Văduva şi Liliana Laichici. Tot vineri s-a desfăşurat şi premierea asociaţiilor de proprietari din Reşiţa.

Programul zilei de sâmbătă, 28 iunie, a debutat cu turneul de şah rapid open general pentru seniori şi junior – cu omologare FIDE pentru OLE rapid. Reşiţenii prezenţi în zona Renk la orele după-amiezei au fost delectaţi de Panoramic, Sonar, Cristi Iakab & The Road Band, Andrei Chermeleu, Stela, Boier Bibescu, Adrian Ţuţu şi Carmen Trandafir. Îndrăgita cântăreaţă Andra a reuşit să insufle reşiţenilor de toate vârstele buna-dispoziţie.

Duminică, 29 iunie programul festiv a început tot cu o competiţie de şah, dar şi cu festivitatea de premiere Top 10 – cei mai buni sportivi ai judeţului Caraş-Severin în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Spectacolul zilei de ieri a inclus un program de muzică şi dansuri populare ale minorităţilor din Caraş-Severin.

Acesta a debutat cu festivitatea de premiere a studenţilor şi elevilor din municipiul Reşiţa cu rezultate deosebite la învăţătură. Distracţia şi voia bună a fost întreţinută de Imi Gaşpar, Corul Ghiocelul al Asociaţiei Platanus, Formaţia „Karasevska Zora – Uniunea Croaţilor din România, Ansamblul Folcloric „Grozd“ Vrsac, Serbia, Ansamblul Folcloric Bârzava“, Ansamblul Folcloric „Abrasevic“, Pancevo, Serbia, Ansamblul de dansuri populare germane Enzian“. Programul artistic a fost încheiat de celebra solistă Lepa Brena.

Ulterior, distracţia „s-a mutat“ în cartierul reşiţean Câlnic, unde participanţii au putut asculta solişti îndrăgiţi precum Camelia Bojin Ceocu, Anca Panţâru, Camelia Miuţescu, Loredana Demian şi orchestra codusă de Mihai Ceocu.

Ruga de la Câlnic continuă şi luni, 30 iunie, începând cu ora 19, la ea atmosfera fiind întreţinută de Andreea Voica şi orchestra condusă de Deian Galetin.

Lavinia Predescu

FOTO: Zoltan Haizer

Adaugă comentariu