Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Timp de trei zile, poliţiştii cărăşeni au constatat mai multe infracţiuni şi au aplicat amenzi substanţiale.

Poliţiştii cărăşeni au desfăşurat o serie de acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat pe raza întregului judeţ, în urma cărora au fost constatate infracţiuni şi s-au aplicat contravenţii în valoare de aproximativ 28.000 lei.

„Poliţiştii au organizat acţiuni punctuale pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni ce aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei rutiere şi a celui pentru desfăşurarea activităţilor economice”, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

Astfel, în urma activităţilor organizate au fost constatate un zece infracţiuni, din care trei de natură judiciară şi şapte la regimul circulaţiei. Poliţiştii au aplicat 171 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind la regimul circulaţiei – 114. Din totalul acestora, trei a fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 103 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, în cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere au fost reţinute 11 permise de conducere şi retrase patru certificate de înmatriculare.

La Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 57 de amenzi. De exemplu, pe Calea Severinului din Caransebeş, a fost despistat Florin D., de 26 ani, care conducea un autoturism neînmatriculat. Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Poliţiştii din Oraviţa l-au depistat, pe raza localităţii Comorâşte, pe Dorin P., de 42 ani, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a şoferului a rezultat o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Adaugă comentariu