Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ce-i drept, nu oricui, ci conducătorilor de taxi care zilele acestea au făcut mai mulţi bani decât de sărbători. Dacă zăpada le-a dat bătăi de cap şoferilor reşiţeni, şi nu numai – mulţi abandonându-şi autovehiculele în parcări – taximetriştii au profitat din plin de zăpada căzută în ultimele trei zile. Pentru că „iarna nu-i ca vara“, vorba preşedintelui Traian Băsescu, mulți şoferi s-au speriat de stratul generos de omăt aşternut pe străzile Reşiţei, şi au preferat să ajungă la serviciu fie cu mijloacele de transport în comun, fie cu taxi.

Cum şi autobuzele operatorului de transport public, Spedition RO-A-TIR, au avut întârzieri în această perioadă, cei mai câştigaţi de pe urma acestei situaţii au fost taximetriştii. „Având în vedere că se circulă foarte greu zilele acestea, mai cu seamă pe străduţele dintre blocuri, nu m-am încumetat să-mi scot maşina din parcare, aşa că pentru a ajunge la serviciu, am apelat la serviciile unei firme de taxi“, ne-a spus o reşiţeancă.

Cazul femeii nu este singular. La fel ca ea au procedat şi alţi reşiţeni, astfel că taximetriştii au lucrat la „foc continuu“, începând de duminică dimineaţa şi până marți. Efortul a meritat însă, căci, pentru unii dintre ei câştigurile au fost chiar mai bune decât de sărbători.

„Ne-a mers bine zilele acestea, în special duminică şi luni dimineaţa. Nici azi nu merge rău (marţi -14 februarie – n.r.), căci nu stau mai mult de 20 de minute în staţie după o comandă, comparativ cu alte zile din săptămână, când stau şi câte o oră, dacă nu şi mai mult. Şi pentru că am avut comenzi multe, am lucrat şi peste program“, ne-a spus Olivean Chincea.

Roxana Bălan Nafiru

1 Comment

  1.  Sincer nu cred ca ne-am speriat, insa ne-am luptat cu incapacitatea autoritazilor de a curata parcarile de zapada, si cu nesimtirea nostra tipica de romani, care nu putem sa respectam pe ceilalti participanti la trafic. NU s-a speriat nimeni, pur si simplu am fost dusi in situatia in care nu aveam unde sa parcam masinile in mod regulamentar. Atat tot, si da au castigat taximetristii bine si da, mai bine ne cereati un leu de la fiecare si plateati muncitorii care stau si poate atunci se reusea si dezapezirea orasului.

Adaugă comentariu