Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sute de contravenţii şi zeci de infracţiuni au fost constatate de oamenii legii.

Poliţiştii cărăşeni au organizat şi desfăşurat acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat pe raza întregului judeţ, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică în perioada 6-9 iunie, în urma cărora au constatat 24 de infracţiuni şi au fost aplicate contravenţii în valoare de aproximativ 170.000 lei. Acţiunile au fost organizate pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei rutiere şi a celui pentru desfăşurarea activităţilor economice.

Poliţiştii au constatat 24 infracţiuni, din care opt de natură judiciară, două economico-financiară, 11 la regimul circulaţiei şi trei de altă natură. În această perioadă poliţiştii au aplicat 676, cele mai multe fiind pentru încălcarea normelor rutiere – 492. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost sancţionaţi 386 de şoferi, iar pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice – 17.

Totodată în cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere au fost reţinute 20 permise de conducere şi retrase opt certificate de înmatriculare. Pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 50 amenzi. În această perioadă poliţiştii au intervenit la 133 apeluri primite pe numărul unic de urgenţă 112, valorile zilnice situându-se în jurul cifrei 33, nefiind creşteri semnificative faţă de un week-end obişnuit.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu