Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Staţiunile Văliug, Crivaia, Trei Ape şi Gărâna sunt pline de turişti la final de săptămână. Aşa s-a întâmplat şi weekend-ul care tocmai s-a încheiat, când nu doar reşiţenii au căutat răcoarea staţiunilor de la poalele muntelui Semenic, ci şi turiştii veniţi din judeţele Timiş, Mehedinţi, Arad sau Hunedoara. Spaţiile de cazare au fost epuizate încă de vineri, iar sâmbătă şi duminică abia dacă mai aveai unde să arunci un ac. Cum vara încă nu s-a terminat, iar meteorologii au anunţat şi pentru perioada următoare temperaturi ridicate, aceste staţiuni vor continua să fie refugiul perfect în faţa caniculei.

Înconjurate de păduri şi lacuri, zonele Văliug Crivaia şi Gărâna Trei Ape sunt căutate nu doar pentru odihnă şi relaxare, ci şi pentru echitaţie, pescuit, ciclism sau drumeţii montane.

„Sunt din Timişoara, iar ori de câte ori îmi permite programul, mă urc în maşină şi dau o fugă la Văliug. Îmi place foarte mult aici, peisajul este superb, iar după un weekend petrecut aici, sincer, chiar încep cu un alt tonus săptămâna de muncă“, ne-a declarat tânărul Liviu Marcu.

Preţul pentru o noapte de cazare într-o pensiune de două margarete din aceste staţiuni începe de la 70 de lei şi depăşeşte 200 de lei, pentru cei care optează să înnopteze la trei stele, şi să beneficieze de servicii SPA, saună sau alte facilităţi. „Este un loc minunat. Am fost aici şi în perioada festivalului de jazz şi m-am simţit foarte bine. Noi suntem din Arad, dar avem prieteni în Reşiţa, şi aşa am ajuns în aceste locuri“, ne-a spus Cristina Szabo.

 

Mai ieftin la cort

Există însă şi turişti care preferă cazarea la cort. Este mai ieftin, iar atmosfera una specială. Chiar dacă nu are apă curentă sau energie electrică, cortul a revenit la modă, în special în rândul tinerilor. Nu doar aceştia se simt bine la cort, ci şi familiştii, care după o săptămână de „saună“ în propriile apartamente din oraş, se refugiază în zonele Crivaia Trei Ape.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu