Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA –  Mai nou, creditul bancar este destinat doar oamenilor înstăriţi. Şi cum în Caraş-Severin puţini sunt cei cu funcţii de conducere şi salarii suficient de mari pentru a-şi putea permite un credit, restul, cei cu un salariu minim pe economie, nu au decât să viseze. În plus, cărăşenii înstăriţi îşi permit „luxul” achiziţionării unei locuinţe şi fără împrumut bancar.

Mai exact, potrivit celor de la Yahoo News, cei care vor să-şi cumpere o locuinţă printr-un credit ipotecar în euro, încheiat pe o perioadă de 20 de ani, cu un avans minim de 25%, trebuie să aibă un venit net lunar ce pleacă de la aproximativ 3.900 de lei. În funcţie de banca la care alegeţi să faceţi creditul, venitul lunar solicitat pentru acordarea împrumutului poate urca la peste 5.900 de lei. Pentru un credit ipotecar de 50.000 de euro, cel mai mic venit net lunar este solicitat de către BRD.

Ca să poată accesa creditul Habitat Ipotecar, clientul trebuie să aibă un venit net lunar de 3.933 lei. Rata va fi de 295 euro pe lună, la o dobândă de 3,70%. Şi cum majoritatea cărăşenilor au salariul mai mic decât valoarea unei rate, creditul mai poate „să aştepte”.

Un venit ceva mai mare, de 4.627 de lei este solicitat celor care aplică pentru împrumutul ipotecar la Piraeus Bank. Aici, rata rezultată va fi de 347 de euro, la o dobândă anuală de 5,60%. Dacă alegeţi să faceţi creditul la Banca Transilvania, atunci trebuie să ştiţi că în aceleaşi condiţii, banca cere un venit net lunar de 4.733 lei. La această bancă, rata lunară va fi de 355 euro, la o dobândă de 5,90%. La Bancpost, venitul net necesar pentru acelaşi împrumut este de 4.760 de lei. Rata lunară rezultată va fi de 357 euro, la o dobândă anuală de 5,95%.

La Raiffeisen Bank, potrivit Yahoo News, venitul lunar net solicitat de bancă este de 4.907 lei, iar împrumutul va genera o rată de 368 euro, la o dobândă de 6,32%. Dacă creditul pentru achiziţionarea locuinţei este încheiat la OTP, aici venitul solicitat va fi de 5.533 lei. Rata lunară rezultată din împrumut va fi de 415 euro, la o dobândă de 7,90%. Cei care vor să acceseze creditul ipotecar în euro Casa mea, în aceleaşi condiţii, de la BCR, trebuie să aibă un venit lunar net de 5.973 lei. Rata plătită pentru împrumutul de 50.000 de euro pe 20 de ani va fi de 448 euro pe lună, la o dobândă de 8,95%.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu