Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, consideră că este firesc ca formaţiunea politică din care face parte să conducă România.

Printre alte subiecte abordate la ultima conferinţă de presă, şeful judeţului a vorbit şi despre proiectul de fuziune ireversibil al PNL cu PDL, noul PNL fiind înregistrat încă de săptămâna trecută în Registrul partidelor politice. În contextul discuţiilor despre bugetul centralizat, Frunzăverde spunea că acest buget a fost clar conceput „pentru a aduce un plus de imagine PSD aflat în criză şi care nu rămâne unit dacă nu rămâne la guvernare“.

Liderul PNL a precizat că este firesc ca la guvernare să ajungă liberalii, „pentru că votul românilor din turul doi al prezidenţialelor impune acest lucru. Chiar preşedintele Klaus Iohannis spunea că proiectele sale nu pot fi puse în aplicare de actualul guvern“.

Cât despre funcţionarea PNL şi PDL în judeţ, sub cupola noului PNL, Sorin Frunzăverde a adăugat: „În Caraş-Severin, de mult timp lucrăm împreună, dar acum se poate şi instituţional, în numele Partidului Naţional Liberal, prin comitetul executiv judeţean. La nivelul judeţului Caraş-Severin, acesta va fi format, cel mai probabil, din 24 de membri, adică 16 din PNL şi opt din PDL, conform a două criterii principale: rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare şi numărul de primari rămaşi după celebra Ordonanţă 55. Este o proiecţie venită de la Bucureşti”.

1 Comment

Adaugă comentariu