Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia reşiţeană şi-a făcut cunoscute planurile vizând evantualitatea salvării porţiunii centrale a obiectivului.Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a reiterat zilele trecute ideea preluării funicularului de către primărie. De această dată, însă, şeful administraţiei a precizat că dorinţa de a salva simbolul tradiţiei arhitecturii industriale reşiţene nu se referă la întregul obiectiv, ci doar la spaţiul cuprins în Centrul Civic, între cele două dealuri, Mare şi Golului.

De altfel, pădurile dar şi întreaga zonă centrală prezintă oportunităţi pentru dezvoltarea turistică a Reşiţei. Deocamdată, municipiul nu are banii necesari, după cum spune Mihai Stepanescu, dar se au în vedere ca Reşiţa să aibă „păduri de recreere, alei de promenadă, zone de relaxare. Este vorba despre includerea oraşului acolo unde-i e locul. Zona industrială este nefuncţională, unele dintre uzine funcţionează cu motoarele la relanti, altele s-au închis şi oferă posibilitatea cumpărării de teren şi dezvoltării de investiţii. O greşeală a fost crearea zonei industriale de la Kilometrul 7, izolată de Reşiţa, de utilităţi, când avem aici, în oraş, aproape de centru, atâtea oportunităţi“.

Mihai Stepanescu a ţinut să precizeze că nu s-a numărat printre susţinătorii iniţiativei investiţionale de la Kilometrul 7, pe care o cataloghează drept un „proiect semieşuat“. Edilul spune că îşi doreşte ca Reşiţa să fie „un oraş viu“, fapt pentru care este importantă o dezvoltare armonioasă, un atu puternic pentru oraş fiind faptul că este înconjurat de păduri, de natură.

Cât despre funicular, primarul spune că investitorul privat care-l are în proprietate „ar dori să ni-l vândă. Între cele două dealuri din centru, această porţiune este cea mai importantă. Probabil vom renunţa la zonele laterale, mai ales la porţiunea din Valea Domanului“.

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1.  Pentru banii reşiţenilor cheltuiţi aiurea la kilometrul 7 nu stiu dacă a dat cineva socoteală. Alo,DNA? Se aude?

  2.  pai nu v am spus cu 6 luni inainte ca asa va fi-n-au avut bani sa l ia de la TMK acu il iau mai scump de la aproprietarul barbalata-dar nu ii vor da bani ci terenuri mult mai valoroase la schimb-da i inainte Romanie esti pe drumul cel bun-iar-resita……

Adaugă comentariu