Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un proiect implicând oamenii care mediază angajările din şase judeţe ale ţării, se derulează în zona de Vest, împreună cu parteneri din Damenarca.

Este vorba despre o iniţiativă care vizează creşterea gradului de eficienţă şi calitate în serviciile publice de ocupare, în care sunt implicate Agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Mehedinţi, Gorj şi Alba, precum şi VUC Storstrom din Danemarca, organizaţie care oferă programe de educaţie generală pentru adulţi. Proiectul a fost câştigat de către AJOFM Caraş-Severin, fiind singurul proiect în derulare aparţinând instituţiei, după cum ne spune consilierul superior Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Iniţiativa, intitulată „Eficienţă şi calitate în Serviciile Publice de Ocupare – ECSPO“, se bucură de finanţare din partea Fondului Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi se derulează pe o perioadă de 36 de luni. Iar ţelul final este acela de a creşte competenţele şi abilităţile profesionale ale personalului din serviciile publice de ocupare, utilizând o strategie eficientă de formare profesională continuă, adaptată dinamicii pieţei muncii.

Valoarea totală a iniţiativei este de 3,67 milioane lei, dintre care 0,73 milioane reprezintă contribuţia solicitantului. Pe aceşti bani, vor fi făcute cursuri de calificare pentru o echipă cadru, formată din 36 de persoane: evaluator de competenţe, mentorat şi manager îmbunătăţire procese.

După finalizarea acestor module, fiecare mentor va fi responsabil mai departe de transmiterea informaţiilor în grupurile de lucru formate din ceilalţi angajaţi ai instituţiilor la care lucrează. Se vor mai derula, pentru alţi 200 de angajaţi, cursuri de agent de ocupare, consultant în domeniul forţei de muncă, consilier orientare profesională şi cursuri TIC (tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor), iar un număr de 180 angajaţi vor beneficia de pregătire specială, după cum ne-a informat Liliana Linţa, şeful Centrului de formare al AJOFM Caraş-Severin, manager de proiect.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu