Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii vor parcurge, vreme de trei luni, distanţa dintre Centrul Civic şi Podul Enel pe vechea cale de rulare a tramvaiului.

Lucrările la gaz care afectează zona centrală a municipiului, pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie, vor restricţiona circulaţia autovehiculelor. Aceasta va fi deviată temporar pe linia de tramvai, pe tronsonul dintre Centrul Civic şi Podul Enel (intersecţia cu strada Nicolae Titulescu), în perioada 12 aprilie – 6 iulie, deşi potrivit informării montate pe şantier lucrările s-ar încheia pe 6 mai. Nu trebuie omis faptul că au fost reşiţeni care au reclamat la primărie faptul că le-au explodat pneurile după ce le-a intrat metal desprins din calea de rulare în roţi…

Întrebaţi despre lucrările derulate la Reşiţa, care au adus de ceva vreme restricţii de circulaţie pe străzile urbei, cei de la gaz ne-au răspuns: „Prioritatea companiei noastre este exploatarea reţelelor în condiţii de maximă siguranţă. Acest lucru este posibil prin modernizarea reţelei de distribuţie, verificarea periodică a reţelelor, alături de monitorizarea parametrilor de funcţionare ai acesteia, precum şi prin activitatea de intervenţie la solicitările consumatorilor“. Distribuitorul de gaz ne-a informat că desfăşoară „lucrări de investiţii pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie din municipiul Reşiţa în scopul modernizării reţelei de distribuţie a gazelor naturale. În cadrul acestui proiect se va moderniza o conductă pe o lungime de 1.200 metri prin intermediul căreia consumatorii din această zonă sunt alimentaţi cu gaze naturale, valoarea estimată a investiţiei fiind de 650.000 lei“. Însă suntem asiguraţi că totul este pentru confortul cetăţenilor.

De asemenea, municipalitatea a dorit să transmită reşiţenilor un apel: „Rugăm conducătorii auto să respecte semnificația panourilor de orientare și informare, respectiv a indicatoarelor rutiere și a marcajelor temporare amplasate în această zonă pe perioada desfășurării lucrărilor“.