Caraş-Severin, Romania

SACU – Comuna Sacu va beneficia de o investiție importantă în sectorul zootehnic.

Un investitor privat din Reșița va realiza pe o suprafață de aproape 5 hectare o fermă pentru creșterea și îngrășarea porcilor, cu o capacitate de 8.160 de capete. Potrivit unui raport prezentat Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, ferma va funcţiona la distanță de 1,5 kilometri de comună, în apropierea drumului comunal Sacu-Sălbăgelu Nou.

Investiția presupune patru hale şi două bazine de depozitare a dejecţiilor, iar producția anuală va fi de maxim 22.000 de capete în aproape trei serii pe an. Purceii vor fi aduși la greutatea de 110 kilograme, după care vor fi comercializați. Amplasamentul găsit de autoritățile locale pentru această investiție este situat în extravilanul comunei, pe același teren funcționând înainte de 1990 tot o fermă de creștere a porcilor, din care astăzi se mai pot observa doar fundațiile.

Investiția se află în faza etapei de analiză a calității raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului, care va fi făcută de APM Caraș-Severin. Pentru comună, investiția reprezintă un plus atât din punct de vedere al locurilor de muncă ce vor fi create, cât și al impozitelor și taxelor ce vor intra în bugetul local.

1 Comment

  1. In conducerea judetului sunt destui porci cu doua picioare, acum este foarte bine ca o sa avem si cu patru.

Adaugă comentariu